V. Putinas gyrė Rusijos apsisprendimą: troškimas patiems rinktis savo kelią ir juo eiti tapo rusų genetinio kodo dalimi

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį gyrė nacionalinę vėliavą kaip šalies, pasiryžusios ginti savo interesus ir išlikti ištikimai tradicinėms vertybėms, simbolį.

Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-22 13:39, atnaujinta 2022-08-22 13:52

Vaizdo kreipimesi, paskelbtame minint Nacionalinės vėliavos dieną, V. Putinas tiesiogiai nepaminėjo jau šešis mėnesius vykstančios „specialiosios karinės operacijos“ Ukrainoje, bet pakartojo kai kuriuos argumentus, kuriais jis grindė būtinybę įsiveržti į kaimyninę šalį.

„Troškimas gyventi pagal savo valią, patiems rinktis savo kelią ir juo eiti tapo mūsų liaudies genetinio kodo dalimi, – kalbėjo jis. – Esame tvirtai nusiteikę tarptautinėje arenoje vykdyti tik politiką, atitinkančią tėvynės fundamentalius interesus.“

V. Putinas ir kiti pareigūnai teigė, kad Rusijos sprendimas pasiųsti pajėgas atakuoti Ukrainos faktiškai yra priemonė, skirta apsisaugoti nuo Vakarų laipsniško skverbimosi.

Kremliaus vadovas taip pat sakė, kad rugsėjį mokslo metus pradedančiose Rusijos mokyklose kiekvienos savaitės pradžioje bus rengiamo vėliavos iškėlimo ir valstybės himno giedojimo ceremonijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.