Ukrainai padeda patys rusai – poilsiautojai Kryme nutekino gynybines pozicijas

Poilsiautoja savo „Instagram“ istorijoje paskelbė, jog Eupatorija yra saugoma bei norėdama pasigirti įkėlė vietovės nuotrauką. Ji net neįtarė, jog šiomis pagyromis ji padarė didelę paslaugą Ukrainos karinėms pajėgoms, kurios dabar tiksliai žino rusų gynybinių pajėgų vietą Kryme.

​Poilsiautoja savo „Instagram“ istorijoje paskelbė, jog Eupatorija yra saugoma bei norėdama pasigirti įkėlė vietovės nuotrauką. Ji net neįtarė, jog šiomis pagyromis ji padarė didelę paslaugą Ukrainos karinėms pajėgoms, kurios dabar tiksliai žino rusų gynybinių pajėgų vietą.<br>„Twitter“ nuotr.
​Poilsiautoja savo „Instagram“ istorijoje paskelbė, jog Eupatorija yra saugoma bei norėdama pasigirti įkėlė vietovės nuotrauką. Ji net neįtarė, jog šiomis pagyromis ji padarė didelę paslaugą Ukrainos karinėms pajėgoms, kurios dabar tiksliai žino rusų gynybinių pajėgų vietą.<br>„Twitter“ nuotr.
Taip iš drono atrodo vieta, kurioje liepos 27 d. stovėjo S-400.<br>„Twitter“ nuotr.
Taip iš drono atrodo vieta, kurioje liepos 27 d. stovėjo S-400.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 12:20 PM, atnaujinta Aug 23, 2022, 12:22 PM

Nuotraukos, kuriose rusų turistas pozuoja šalia karinės technikos netoli Krymo miesto Eupatorijos, labai padėjo Ukrainos žvalgybos tarnyboms nustatyti tikslias Rusijos priešlėktuvinės gynybos įrangos buvimo vietas.

Ukrainos gynybos ministerija netgi padėkojo šiam vyrui, skatindama turistą „tęsti gerą darbą“ išduodant Rusijos pozicijas.

Savo „Telegram“ paskyroje apie tai paskelbė Odesos karinės administracijos atstovas Sergejus Bratčukas.

„Marina iš Krymo maloniai parodė Maskvos priešlėktuvinės gynybos vietą netoli Eupatorijos. Žinutę ji jau ištrynė, bet internetas viską atsimena. Būkite kaip Marina! Priartinkite Krymo išlaisvinimą!“ – pareiškė jis.

Pirmiausia priešlėktuvinės gynybos baterijos netoli Eupatorijos nuotraukas ir koordinates socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nepriklausomas tyrėjas Benjaminas Pittetas, išnagrinėjęs gautus vaizdus iš socialinių tinklų.

„Nauja nuotrauka patvirtina, kad oro gynybos baterija yra netoli Eupatorijos. Įranga į įvykio vietą buvo atgabenta apie liepos 20 d.“, – rašė jis.

B.Pittetas taip pat paskelbė tikslias vietos koordinates: 45.1809403, 33.2317835.

Tuo pat metu „Laisvės“ radijas paskelbė nuotraukas, kuriose matomas nežinomas vyras prie oro gynybos sistemos S-400.

Pasak žurnalistų, jos padarytos už 1,5 km nuo lauko, nerijoje tarp Tereklio ežero ir Juodosios jūros. Nuotraukos buvo paskelbtos Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“.

Kaip anksčiau pranešė „UNIAN“, rugpjūčio 20 d. rytą Eupatorijoje ir Bachčisarajuje nugriaudėjo keli sprogimai. Okupuoto Krymo vadas Sergejus Aksionovas sakė, kad danguje suveikė priešlėktuvinės gynybos sistema.

Sekmadienio vakarą Rusijos paskirtas aneksuoto Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas „Telegram“ paskelbė perspėjimą rusų turistams.

Jis rašė: „Primenu jums: stenkitės mažiau fotografuoti ir nekelkite vaizdo įrašų iš pajėgų buvimo vietų. Jei filmuojate ar fotografuojate, bent jau neminėkite tikslios vietovės“.

Tai įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai dronas smogė Rusijos Juodosios jūros laivyno štabui Kryme, pranešė pareigūnai.

Socialiniuose tinkluose filmuotoje medžiagoje matyti, kaip penktadienio vakarą iš vienos Sevastopolio vietos, kurioje yra laivyno būstinė, kilo dūmų pliūpsnis.

Sevastopolio gubernatorius Michailas Razvožajevas vėliau savo „Telegram“ kanale pranešė, kad į pastatą taikėsi dronas.

Parengta pagal „UNIAN“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.