Ukrainos pareigūnas: Rusijos tarnybos rengia teroristinių išpuolių seriją šalies viduje, D. Duginos atvejis buvo pirmasis

Rusijos saugumo tarnybos savo šalyje rengia seriją teroro išpuolių, per kuriuos nukentės daugybė civilių gyventojų, o visa tai daroma siekiant pateisinti visuotinę mobilizaciją ir pakurstyti antiukrainietišką isteriją tuo metu, kai pačioje Rusijoje ima mažėti palaikymas karui, tviteryje parašė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas.

Aleksandras Duginas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Aleksandras Duginas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 1:23 PM, atnaujinta Aug 23, 2022, 4:00 PM

Pasak jo, „Putino ideologo“ Aleksandro Dugino dukters automobilio susprogdinimas buvo pirmasis iš tos serijos teroristinių išpuolių. Jis pabrėžė, kad Ukraina nedalyvavo sprogdinant Rusijos propagandisto dukterį, nes Ukraina, priešingai nei Rusija, civilių nežudo.

Ukrainos portalas unian.net pranešė, kad Rusijos specialiosios tarnybos jau paskelbė išaiškinusios D. Duginos nužudymą. Kaip ir tikėtasi, žmogžudystės suplanavimu ir įvykdymu jos apkaltino Ukrainos specialiąsias tarnybas.

Rusijos specialiosios tarnybos teigė, kad žmogžudystę įvykdė 43 metų Ukrainos pilietė Natalija Vovk. Esą nužudymo išvakarėse moteris į Rusiją atvyko kartu su savo 12 metų dukra. Maža to, ji tariamai tarnavo Ukrainos batalione „Azov“.

Pasak Ukrainos prezidento patarėjo Michaylo Podoliako, D. Duginos automobilio susprogdinimas liudija Rusijos irimo iš vidaus pradžią, kai įvairios šalies politinės grupuotės pradeda kovoti tarpusavyje.

Rusijoje šimtai žmonių atsisveikina su susprogdinta nacionalisto A. Dugino dukterimiMaskvoje šimtai žmonių antradienį susirinko atsisveikinti su įtakingo nacionalistinių pažiūrų filosofo Aleksandro Dugino dukterimi, žuvusia per automobilio sprogdinimą, dėl kurio Rusija kaltina Ukrainą.

A. Duginas – aktyvus Kremliaus karinės kampanijos šalininkas, kuris, kaip manoma, yra artimas prezidentui Vladimirui Putinui – galėjo būti išpuolio, pareikalavusio jo 29 metų dukros Darjos Duginos gyvybės, tikrasis taikinys.

Kyjivas neigia kaip nors prisidėjęs prie šio incidento.

Rusijoje šimtai žmonių atsisveikina su susprogdinta nacionalisto A. Dugino dukterimi

Gedintys žmonės, kurių daugelis atnešė gėlių, pagerbė D. Duginos atminimą Maskvos Ostankino televizijos centro salėje, kur virš atviro karsto buvo pakabintas nespalvotas velionės portretas.

A. Duginas ir jo žmona, abu apsirengę juodai, sėdėjo šalia dukters karsto.

„Ji žuvo už žmones, už Rusiją, fronte. Frontas – jis yra čia“, – per ceremoniją sakė filosofas.

A. Dugina žuvo šeštadienį, kai jos automobilyje padėta bomba sprogo jai važiuojant greitkeliu Pamaskvyje.

Maskvos teigimu, už išpuolį atsakingos Ukrainos žvalgybos tarnybos, tačiau Kyjevas tokius kaltinimus atmeta.

Rusijos įtakinga saugumo agentūra FSB pirmadienį, praėjus vos dviem dienoms po incidento, pareiškė, kad „išsprendė“ bylą, o kaip užpuolikę įvardijo vieną ukrainietę, esą pabėgusią į Estiją.

Pasak FSB, nusikaltėlė išsinuomojo butą tame pačiame pastate, kur gyveno A. Dugina, ir sekdavo ją automobiliu – tai leidžia daryti prielaidą, kad A. Dugina buvo numatyta auka.

Tačiau Rusijos žiniasklaida pranešė, kad A. Duginas ir jo dukra paskutinę minutę pakeitė planus, todėl A. Dugina sėdo už tėvo automobilio vairo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.