V. Zelenskis pažadėjo susigrąžinti okupuotą Krymą: „Viskas prasidėjo Kryme, ten ir pasibaigs“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pažadėjo susigrąžinti Rusijos okupuotą Krymą.

V. Zelenskis.<br>„Instagram“ nuotr.
V. Zelenskis.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2022, 3:41 PM

Kaip skelbia agentūra „Sky News“, tai V. Zelenskis pareiškė sakydamas kalbą Krymo platformos susitikime. Kreipdamasis į daugiau kaip 50 valstybių delegacijas, Ukrainos prezidentas teigė, kad Kyjivas atkurs Ukrainos valdymą užgrobtame pusiasalyje.

„Norėdami įveikti terorą, atkurti nuspėjamumą ir saugumą savo regione, Europoje ir visame pasaulyje, turime laimėti. Laimėti kovą prieš Rusijos agresiją, – kalbėjo prezidentas. – Tad turime išlaisvinti Krymą nuo okupacijos. Viskas prasidėjo Kryme, Kryme ir pasibaigs.“

Kiek anksčiau antradienį Ukrainos lyderis perspėjo Maskvą dėl galingo atsako, jei Rusijos ginkluotosios pajėgos suintensyvins atakas minint Ukrainos nepriklausomybės dieną. Bendroje su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda spaudos konferencijoje paklaustas apie galimą Rusijos raketų smūgį Kyjivui, V. Zelenskis nurodė, kad atakų grėsmė yra kasdienė.

„Ką Ukraina darys, jei jie smogs Kyjivui? Tą patį, ką daro dabar“, – teigė prezidentas. Pasak jo, Ukrainos atsakas į atitinkamą smūgį bus toks pat, kaip reaguojant į ataką prieš bet kurį kitą šalies miestą. „Jei jie mums smūgiuos, jie sulauks atsako, galingo atsako“, – pridūrė V. Zelenskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance