Daugiau kaip du trečdaliai Estijos gyventojų pritaria mažos galios AE projektui

Daugiau du trečdaliai (69 proc.) Estijoje gyventojų pritaria arba veikiau pritaria mažos galios atominės elektrinės šalyje statybai, rodo šio projekto iniciatorės „Fermi Energia“ užsakymu „Kanar Emor“ reguliariai atliekamų visuomenės nuomonės turimų naujausi rezultatai.

Estijos vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Estijos vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 12:44 PM

Tokiam projektui pritariančių Estijos gyventojų dalis nuolat didėja ir dabar yra didžiausia nuo šių sociologinių tyrimų pradžios 2019-aisiais, pažymi jų organizatoriai.

Šį mėnesį į klausimą „Ar pritariate, kad Estijos aprūpinimui elektros energija užtikrinti būtų naudojama naujos kartos mažoji atominė elektrinė?“ atsakė „taip“ 38 proc., „veikiau taip“ – 31 proc., „veikiau ne“ – 11 proc., „ne“ – 9 proc. respondentų, o dar 11 proc. jų negalėjo pareikšti savo nuomonės dėl to.

Apklausoje dalyvavusių Estijos gyventojų taip pat buvo prašyta išsakyti savo nuomonę, kokios rūšies elektros gamyba būtų priimtiniausia. Daugiausiai respondentų pasisakė už vėjo (62 proc.) ir saulės (58 proc.) energetiką, o branduolinė energetika, naudojant mažos galios reaktorius, sekė toliau šiame sąraše (55 proc.). Gerokai mažiau buvo elektros gamybos deginant skalūnų alyvą (26 proc.), medieną (15 proc.), gamtines dujas (12 proc.) šalininkų.

2019 metų rudenį AE Estijoje projekto iniciatorė „Fermi Energia“ su JAV pažangių branduolinių reaktorių ir branduolinių paslaugų teikėja „GE Hitachi“ pasirašė ketinimų protokolą dėl galimos 300 megavatų galios verdančio vandens reaktoriaus BWRX-300 statybos Estijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.