Ministras: Vengrija neribos vizų išdavimo Rusijos piliečiams

Vengrija nepritaria pasiūlymui riboti vizų išdavimą Rusijos piliečiams. Tai Vengrijos URM vadovas Péteris Szijjártó pareiškė po susitikimo su savo kolega Estijos užsienio reikalų ministru Urmu Reinsalu, praneša portalas „eurointegration.com“.

Budapeštas, Vengrija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Budapeštas, Vengrija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2022, 4:25 PM, atnaujinta Sep 14, 2022, 5:35 PM

„Kalbėjome ir apie pasiūlymą, kuris sugriežtins Europos vizų išdavimo Rusijos piliečiams praktiką. Čia mes esame solidarūs su Vokietijos kanclerio pozicija ir neketiname įvesti jokių ribojimų“, – parašė savo „Facebook“ paskyroje P. Szijjártó.

Jis taip pat pranešė svarstęs su U. Reinsalu naują sankcijų Rusijai paketą, kurį inicijuoja Estijos vyriausybė. Pasak Vengrijos URM vadovo, Budapeštas yra prieš sankcijų griežtinimą.

„Aš jam pasakiau, jog mes, kaip kaimyninė šalis, ypač suinteresuoti, kad (Ukrainoje) kuo greičiau stotų taika. Bet mūsų nuomonės, ar sankcijos prisideda prie to, išsiskyrė. Estijos vyriausybė inicijuoja dar vieną sankcijų paketą. Aš pareiškiau, kad mes net nenorime svarstyti sankcijų energetikos srityje“, – pabrėžė ministras.

P. Szijjártó vėl pakartojo, kad šiuo metu fiziškai neįmanoma aprūpinti Vengrijos nafta ir dujomis be Rusijos energijos šaltinių.

„Ir mes neprisidėsime prie to, kad vengrų tauta mokėtų karo kainą. Energetinės sankcijos Europai pakenks labiau negu Rusijai, todėl jų griežtinimas visiškai prieštaraus blaiviam protui“, – pareiškė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?