Bulgarijoje žuvo du policininkai, bandę sustabdyti autobusą su migrantais

Bulgarijoje ketvirtadienį žuvo du policininkai, bandę sustabdyti migrantus gabenusį autobusą, pranešė pareigūnai, o vyriausybė pažadėjo dar griežčiau kovoti su neteisėta migracija.

​Bulgarijoje ketvirtadienį žuvo du policininkai, bandę sustabdyti migrantus gabenusį autobusą, pranešė pareigūnai, o vyriausybė pažadėjo dar griežčiau kovoti su neteisėta migracija.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Bulgarijoje ketvirtadienį žuvo du policininkai, bandę sustabdyti migrantus gabenusį autobusą, pranešė pareigūnai, o vyriausybė pažadėjo dar griežčiau kovoti su neteisėta migracija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 2:51 PM

Autobusas, kuriame buvo 47 keleiviai, įskaitant kažkiek vaikų, nesustodamas pravažiavo pro du policijos kontrolės postus Juodosios jūros pakrantėje esančiame Burgaso mieste.

„Patrulis ėmė vytis autobusą ir užblokavo jam kelią“, o dideliu greičiu važiavęs autobusas įsirėžė į automobilį, žurnalistams sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Stanimiras Stanevas.

Pasak jo, du policininkai – 30 ir 43 metų amžiaus – žuvo vietoje.

Buvo sulaikytas Sirijos pilietis, įtariamas organizavęs šią migrantų kelionę, o autobuso vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Naujienų agentūros BGNES nuotraukose matyti šalikelėje gulintis sulamdytas policijos automobilis ir apgadintas autobusas, taip pat dešimtys keleivių, sėdinčių ant žemės netoliese.

Vidaus reikalų ministras Ivanas Demerdžijevas ketvirtadienį pareiškė, kad vyriausybė imsis naujų „beprecedenčių priemonių“ kovai su nelegalia migracija.

Ši Balkanų valstybė, kurios siena yra išorinė ES siena, tapo tranzitine šalimi migrantams, mėginantiems pasiekti turtingesnes Bendrijos valstybes. Siekiant pažaboti nelegalių migrantų srautus, Bulgarijoje palei sieną su Turkija buvo pastatyta šimtų kilometrų ilgio tvora.

Pasak I. Demerdžijevo, į pasienį bus pasiųsti šimtai karių, kurie prižiūrės tvorą ir įrengs ten naujų stebėjimo kamerų.

Šią savaitę bulgarų pabėgėlių reikalų agentūra pranešė, kad nuo metų pradžios buvo sulaikyta apie 11 tūkst. neteisėtų migrantų, daugiausia iš Sirijos ir Afganistano.

Palyginti su ankstesniais metais, atvykstančiųjų skaičius išaugo. Per visus 2021 metus buvo sulaikyta 12 tūkst. tokių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.