Norvegijoje neblaiviai paspirtuko vairuotojai skirta daugiau nei 8 tūkst. eurų bauda

Norvegijos teismas skyrė daugiau nei 8 tūkst. eurų baudą 40-metei, sulaikytai, kai važiavo elektriniu paspirtuku būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

Elektriniai paspirtukai.<br>Dpa/Scanpix asociatyvi nuotr.
Elektriniai paspirtukai.<br>Dpa/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 12:15 PM

Moteris buvo pastebėta ir sulaikyta vieną birželio vakarą, kai važiavo ištuštėjusia gatve pietvakarinio Stavangerio miesto centre.

Nustatyta, kad šios Žmogiškųjų išteklių skyriaus darbuotojos alkoholio koncentracija kraujyje siekė 1,4 gramo litre – tai yra gerokai daugiau nei leistina norma (0,5 g/l).

Norvegijoje elektriniai paspirtukai priskiriami tai pačiai kategorijai kaip ir kitos motorinės transporto priemonės. Šalies teismai paprastai neblaiviems vairuotojams skiria laisvės atėmimo bausmę ir baudas, kurios pusantro karto viršija pažeidėjo mėnesinį atlyginimą.

Į pietus nuo Stavangerio esančio Sandneso miesto teismas buvo atlaidus ir skyrė 80 tūkst. kronų (8 308 eurų) baudą, nors prokuratūra prašė 93 tūkst. kronų (9 658 eurų) baudos. Moteriai taip pat buvo skirta lygtinė dviejų savaičių laisvės atėmimo bausmė.

„Teismas atkreipia dėmesį, kad kaltinamoji važiavo tik kelias minutes, o kitų transporto priemonių ar pėsčiųjų toje vietoje nebuvo“, – sakoma antradienio nuosprendyje.

„Nėra jokių įrodymų, kad tai buvo pavojinga situacija“, – pridūrė teisėjas, pažymėdamas, kad moteris pripažino savo kaltę ir kad elektrinis paspirtukas gali padaryti mažiau žalos nei automobilis ar motociklas.

Moteris negalės vairuoti pusantrų metų, o praėjus šiam laikotarpiui turės perlaikyti egzaminą vairuotojo pažymėjimui atgauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.