Okupuotoje Ukrainos teritorijoje per automobilio sprogimą žuvo rusų primestos administracijos vadovas I. Suško

Trečiadienį Maskvos remiamo regiono administracijos narys pranešė, kad per automobilio susprogdinimą žuvo Rusijos paskirtas pareigūnas pietryčių Ukrainos okupuotame Zaporožės regione Ivanas Suško. Teigiama, kad sprogmuo buvo įtaisytas po automobilio sėdyne.

Rusijos paskirtas pareigūnas pietryčių Ukrainos okupuotame Zaporožės regione Ivanas Suško žuvo sprogus automobiliui.<br>„Twitter“ nuotr.
Rusijos paskirtas pareigūnas pietryčių Ukrainos okupuotame Zaporožės regione Ivanas Suško žuvo sprogus automobiliui.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 10:08 AM, atnaujinta Aug 25, 2022, 10:25 AM

I.Suško, kuris vadovavo Mychailivkos miestui, nužudymas yra naujausias iš kelių pastarosiomis savaitėmis įvykdytų išpuolių prieš prorusiškus pareigūnus okupuotuose Zaporožės ir Chersono regionuose.

„Po automobilio sėdyne buvo padėtas sprogstamasis įtaisas“, – „Telegram“ kanale rašė Rusijos paskirtos Zaporožės administracijos narys Vladimiras Rogovas.

„Per sprogimą buvo sužeistas Ivanas Suško, kuris kritinės būklės paguldytas į ligoninę, – tęsė V.Rogovas. – Netrukus jis mirė.“

I.Suško žuvo po to, kai antradienį buvo mėginta susprogdinti automobilį su sprogmenimis, kuriuo važiavo Rusijos paskirtas Chersono srities pareigūnas Igoris Teleginas, tačiau pastarasis liko gyvas.

Anksčiau šį mėnesį Maskvos paskirtas Chersono srities vadovas Vladimiras Saldo buvo paguldytas į Maskvos ligoninę po to, kai, kaip teigė Rusijos gynybos ministerija, buvo bandyta jį nunuodyti.

Po dienos buvo nušautas jo pavaduotojas Vitalijus Gura.

Reaguodamas į I.Suško nužudymą, V.Rogovas pavadino Ukrainą „teroristine organizacija“ ir paragino ją „sunaikinti“.

Kremlius tęsia rusifikacijos kampaniją savo okupuotose pietų ir rytų Ukrainos teritorijose.

Parengta pagal „The Moscow Times“, „nv.ua“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.