Serbija ir Kosovas pasiekė susitarimą dėl laisvo asmenų judėjimo

Serbija ir Kosovas pasiekė susitarimą dėl laisvo asmenų judėjimo tarp dviejų šalių tvarkos, šeštadienį paskelbė Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius ir Kosovo ministras pirmininkas Albin Kurti.<br>lrytas.lt koliažas.
Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius ir Kosovo ministras pirmininkas Albin Kurti.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-27 22:18

Serbija sutiko panaikinti savo atvykimo-išvykimo dokumentą, skirtą Kosovo išduotus asmens dokumentus turintiems asmenims, o Kosovas sutiko neįvesti tokio dokumento Serbijos asmens dokumentus turintiems asmenims, pareiškė J. Borrellis, kurio vaizdo pareiškimas buvo paskelbtas internete.

„Kosovo serbai, taip pat visi kiti piliečiai galės laisvai keliauti tarp Kosovo ir Serbijos, naudodamiesi savo tapatybės kortelėmis“, – pridūrė jis.

Susitarimas buvo pasiektas po to, kai anksčiau šią savaitę Briuselyje buvo surengtos Kosovo ministro pirmininko Albino Kurti ir Serbijos prezidento Aleksandro Vučičiaus derybos, kurioms pirmininkavo J. Borrellis.

„Labai džiaugiuosi, kad mes radome europinį sprendimą, kuris supaprastina keliones tarp Kosovo ir Serbijos“, – pareiškė ES užsienio politikos vadovas, padėkojęs abiem lyderiams.

Susitikimas Briuselyje buvo surengtas siekiant pamėginti užbaigti susipriešinimą tarp dviejų Balkanų kaimynių, dėl kurio šiaurinėje Kosovo dalyje pastarosiomis savaitėmis būta smurtinių incidentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.