Haitis dėl įsibėgėjančios ekonomikos krizės atideda mokslo metų pradžią

Haičio valdžia vienu mėnesiu atideda mokslo metų pradžią, šioje Karibų šalyje prasidėjus ekonomikos krizei, nulėmusiai degalų stygių ir spartų kainų augimą.

Protestas Haityje, kurio metu buvo reikalaujama, kad atsistatydintų šalies ministras pirmininkas Arielis Henris ir būtų užtikrinta geresnė gyvenimo kokybė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Protestas Haityje, kurio metu buvo reikalaujama, kad atsistatydintų šalies ministras pirmininkas Arielis Henris ir būtų užtikrinta geresnė gyvenimo kokybė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2022, 10:33 AM

Penktadienį Nacionalinio švietimo ministerija išplatino pareiškimą, kuriame skelbiama, kad „2022–2023 mokslo metų pradžia dabar turi prasidėti ne rugsėjo 5 dieną, o 2022 metų spalio 3-ąją“.

Pareiškime nenurodyta atidėjimo priežastis, o ministerija kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymus pateikti komentarų.

Neturtinga salų valstybė grumiasi su nesaugumu, infliacija ir degalų trūkumu. Šios problemos apsunkino susisiekimą šalyje, todėl kilo abejonių, kad mokslo metai prasidėtų sklandžiai.

Haičio statistikos ir informacinių technologijų instituto (IHSI) duomenimis, liepą infliacija siekė 29 procentus. Dėl šios priežasties Haityje sparčiai brangsta tiek būtiniausios prekės, tiek mokykliniai reikmenys.

Šalies pedagogų profsąjungos koordinatorius Kensonas Delice'as pasigedo priemonių, kurios leistų mokiniams mėnesiu vėliau grįžti į klases geresnėmis sąlygomis.

„Vyriausybė tenkinasi pranešimu apie mokslo metų pradžios atidėjimą, bet nesako, ką ketina daryti, kad sumažintų gyventojų vargą, išspręstų nesaugumo problemą ir užtikrintų degalų prieinamumą“, – teigė jis.

Negana to, Haityje jau kelerius metus tęsiasi politinė krizė, o padėtį dar pablogino prezidento Jovenelio Moise'o nužudymas 2021-aisiais.

Šalyje beveik nebaudžiamai veikiant nusikalstamoms gaujoms, auga ir smurto lygis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.