Kolumbijoje paskelbtas 26 pedofilija įtariamų kunigų sąrašas

Kolumbijos Katalikų Bažnyčia paskelbė 26 kunigų, figūruojančių tyrimuose dėl įtariamo nepilnamečių tvirkinimo, vardus, šeštadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Kolumbija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Kolumbija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-28 12:52

Medeljino arkivyskupija atskleidė 1995–2019 metais apkaltintų dvasininkų sąrašą, teismui priėmus sprendimą, palankų žurnalistui Juanui Pablo Barrientosui, atlikusiam tyrimą dėl numanomo pedofilų tinklo Bažnyčioje.

„Dauguma šių kunigų... trumpam buvo nušalinti nuo pareigų ir vėl tapo kunigais“, – šeštadienį paskelbtame vaizdo įraše sakė J. P. Barrientosas, jau daug metų tiriantis įtariamus dvasininkų lytinius nusikaltimus.

Žurnalistui pavyko įtikinti teisėjus įpareigoti Medeljino arkivyskupiją paviešinti minėtą sąrašą.

Tyrimų nekomentavusi prokuratūra ketvirtadienį sulaukė 14 skundų, nors, kaip teigiama Bažnyčios paskelbtame dokumente, nusikaltimai buvo įvykdyti prieš daugelį metų.

Medeljino arkivyskupas Ricardo Tobonas pareiškė, kad jo vadovaujama institucija nori „pademonstruoti skaidrumą, įsipareigojimą tiesai ir tai, kad nėra tikslo nuslėpti“ piktnaudžiavimą.

Arkivyskupijos „Twitter“ paskyroje paskelbtame vaizdo įraše religinis lyderis apkaltino J. P. Barrientosą vykdant „agresyvią šmeižto kampaniją prieš Bažnyčią“.

Tuo metu žurnalistas teigė, kad Bažnyčia atskleidė vardus tik todėl, kad „Konstitucinis Teismas ją privertė tai padaryti“.

2019 metais J. P. Barrientosas išleido knygą „Tegul vaikai ateina pas mane“, kurioje ištyrė galimą kunigų nusikaltimų prieš nepilnamečius dangstymą šioje daugiausia katalikiškoje Pietų Amerikos šalyje.

Bažnyčia nesėkmingai bandė per teismus blokuoti tos knygos išleidimą.

Kolumbijoje už vaikų tvirkinimą jau buvo pasiųsti už grotų mažiausiai šeši kunigai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.