Šokiai su žvaigždėmis: „Politico“ įvertino 7 pasaulio lyderių šokio judesius

Įvairūs aukščiausio rango politikai retkarčiais demonstruoja savo judesius per oficialias tarptautines keliones, rinkimų kampanijas, o kartais ir be jokios reikšmingos priežasties.

​Įvairūs aukščiausio rango politikai retkarčiais demonstruoja savo judesius per oficialias tarptautines keliones, rinkimų kampanijas, o kartais ir be jokios reikšmingos priežasties.<br>lrytas.lt koliažas.
​Įvairūs aukščiausio rango politikai retkarčiais demonstruoja savo judesius per oficialias tarptautines keliones, rinkimų kampanijas, o kartais ir be jokios reikšmingos priežasties.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2022, 8:29 PM

Ne visi politikai moka judėti kaip Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin.

36 metų lyderė ketvirtadienį pateko į žiniasklaidos akiratį po to, kai buvo nutekinti vaizdo įrašai, kuriuose ji audringai šoka su keliais žinomais Suomijos veidais.

Per daugelį metų valstybių ir vyriausybių vadovai savo šokių gebėjimus – arba tam tikrais atvejais jų trūkumą – demonstruodavo konferencijose, oficialiose tarptautinėse kelionėse, rinkimų kampanijose, o kartais ir be jokios rimtos priežasties.

POLITICO komisija įvertino politinių lyderių šokių judesius nuo geriausių iki nerangiausių.

Sanna Marin

Skalėje nuo 1 iki 5 Suomijos ministrė pirmininkė yra pirmasis „Politico“ žiuri pasirinkimas vakarėliui.

Nutekintuose vaizdo įrašuose 36 metų lyderė matoma entuziastingai šokanti pagal Suomijos žvaigždžių Petri Nygardo ir Antti Tuisku hitus. S.Marin sudrebino šokių aikštelę, pasižymėdama puikiais judesiais ir entuziazmu, todėl „Politico“ teisėjai mano, kad ji nusipelno aukščiausio įvertinimo.

Vaizdo įrašai, kuriuose, kaip pranešė Suomijos žiniasklaida, fone girdėti žmonių šūksniai apie narkotikus, paskatino vieną iš jos koalicijos partnerių paraginti ministrę pirmininkę pasitikrinti dėl narkotikų.

S.Marin atkirto į kritiką ir pareiškė, kad ji „neturi ko slėpti“ bei paskelbė pasidarysianti narkotikų testą. Testo rezultatai buvo neigiami.

„Politico“ žiuri lyderės šokių judesius vertina: 5/5

Theresa May

Buvusi Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May savo judesiais išgarsėjo po to, kai 2018 m. per Torių partijos konferenciją, eidama į sceną, ir dar kartą per kelionę į Nairobį, judėjo pagal ABBA dainą „Dancing Queen“.

„Maybot“ firminį judesį sudaro tarsi nepatogus roboto šokis, tačiau ji jį atliko užtikrintai – du kartus – net duodama patarimų profesionaliems atlikėjams, kaip tai daryti.

Už (tariamai) spontaniškus pasirodymus ji vertinama kiek geriau nei vidutiniškai.

„Politico“ žiuri lyderės šokių judesius vertina: 3/5

Borisas Jelcinas

1996 m. buvęs Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas rinkimų kampanijos metu pasirodė šokantis tarsi gerokai ankstyvesnę „Gangnam Style“ versiją, kaip rašė laikraštis „Washington Post“.

Panašumas stulbinantis. Energingas rankų judėjimas, pečių judesiai: Viskas kaip priklauso. Už inovaciją ir galimą įkvėpim ą„Gangnam Style“ atlikėjuiPSY sukurti korėjietišką šio šokio versiją, kuri po 15 metų tapo hitu, B. Jelcinas gauna lygų įvertinimą kaip ir Th. May.

„Politico“ žiuri lyderio šokių judesius vertina: 3/5

Borisas Johnsonas

B. Johnsonas, kuris rugsėjį paliks Dauningo gatvę po to, kai torių partijos kolegos jį atstatydino iš Didžiosios Britanijos ministro pirmininko posto, liepos pabaigoje darytame vaizdo įraše matomas per uždelstą vakarėlį savo vestuvių proga. „Politico“ žiuri jį įvertino prasčiau nei vidutiniškai: pirmajam vestuvių šokiui buvo tikimasi daugiau koordinacijos.

Kartu su žmona Carrie pora pirmąjį šokį šoko pagal Neilo Diamondo karaokės klasiką „Sweet Caroline“ – neoficialų Anglijos futbolo sirgalių himną „Euro 2020“ turnyro metu, o taip pat tikriausiai pagerbė Carrie pilną vardą Caroline.

„Politico“ žiuri lyderio šokių judesius vertina: 2/5

Dmitrijus Medvedevas

2011 m. Dmitrijus Medvedevas atkreipė dėmesį į save, kai „YouTube“ buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame jis vakarėlyje šoka pagal Rusijos popgrupės „Kombinaciya“ dainą „American Boy“. Jo judesiai netgi įkvėpė sukurti dainą „Do the Medvedev“.

Vaizdo įraše buvęs Rusijos prezidentas nerangiai siūbuoja nuo vieno šono ant kito ir mosuoja rankomis nepataikydamas į ritmą.

Šokis ganėtinai stačiokiškas ir nerangus.

„Politico“ žiuri lyderio šokių judesius vertina: 2/5

Emmanuelis Macronas

2018 m. Lagose viešėjęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas buvo pakviestas į sceną afrobeat muzikanto Femi Kuti.

Neatrodo, kad jis to tikėjosi. F.Kuti atlieka energingą pasirodymą, o E.Macronas pasinaudoja vieninteliu savo šokio judesiu: nuščiuvęs stovi šalia, linkčioja galva ir ploja rankomis.

„Politico“ žiuri lyderio šokių judesius vertina: 2/5

Donaldas Trumpas

Kai 2015 m. Donaldas Trumpas nusileido „Trump Tower“ eskalatoriumi ir paskelbė, kad kandidatuos į Jungtinių Valstijų prezidentus, jis tikrai negalvojo, kad dėl to teks dalyvauti Saudo Arabijos iškilmingame kardo šokyje.

D.Trumpas ne tiek šoka su kardu, kiek jį laiko judėdamas, visiškai nepaisydamas sinchroniškumo ar ritmo. Jam skiriamas žemiausias įvertinamas už tai, jog sugebėjo nieko nesužeisti ar nenukirsti kažkam galvos.

„Politico“ žiuri lyderio šokių judesius vertina: 1/5

Parengta pagal „Politico“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.