Rusija rado dar vieną įtariamąjį dėl D. Duginos žūties: kaltinimuose figuruoja Ukrainos pilietis

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) tvirtina, kad Bohdanas Cyganenka, kuris neva priklausė tai pačiai sabotažo grupei, tariamai rengė Darjos Duginos nužudymą kartu su anksčiau nurodyta Natalija Vovk ir dieną prieš sprogdinimą išvyko iš Rusijos į Estiją.

Darja Dugina.<br>„Twitter“ nuotr.
Darja Dugina.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 12:38 PM

Pasak FSB, 1978-aisiais gimęs Ukrainos pilietis B. Cyganenko neva perdavė N.Vovk netikrus valstybinius numerius ir Kazachstano pilietės Julijos Zaiko dokumentus bei nuomojamame garaže Maskvos pietvakariuose padėjo surinkti savadarbį sprogmenį.

„Ištyrus vaizdo stebėjimo kameras, buvo užfiksuota, kad nusikaltimo vykdytoja, Ukrainos pilietė Natalija Vovk, gimusi 1979 m., stebėjo Darją Duginą Tradicijos šventės svečiams skirtoje automobilių stovėjimo aikštelėje“, – pažymima FSB pranešime.

FSB taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pateikiami tariami įrodymai dėl ukrainiečių bendradarbiavimo vykdant sprogimą.

29 metų Darjos Duginos vairuojamas jos tėvui priklausantis automobilis „Toyota Land Cruiser“ buvo susprogdintas rugpjūčio 20-ąją, netoli Didžiųjų Viaziomų gyvenvietės. Nurodyta, kad moteris žuvo iškart.

Ekspertų nuomonės, kas slypi už šios atakos ir kam ji naudinga, išsiskiria. Viena eskpertų pusė teigia, kad Kremliaus ideologo Aleksandro Dugino dukrą Darją nužudė Rusijos specialiosios tarnybos, kiti mano, kad tai galėtų būti Rusijos vidaus susipriešinimo rezultatas. Tačiau sutinkama dėl vieno – FSB pateikta versija apie ukrainietę, surengusią ataką yra sunkiai tikėtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.