Rusijos piliečiams Estijoje priklauso daugiau kaip 40 tūkst. nekilnojamojo turto objektų

Dauguma Rusijos piliečių, turinčių nekilnojamojo turto Estijoje, yra gavę leidimą nuolat gyventi šalyje, bet beveik 4 500 jų, arba maždaug 12 proc., vykstant į Estiją reikalinga viza, todėl gali susiklostyti situacija, kai dėl draudimo išduoti vizas nebus kam rūpintis jų nekilnojamuoju turtu, rašo pirmadienį portalas ERR.

Talinas, Estija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Talinas, Estija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 1:25 PM

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, Rusijos piliečiams Estijoje priklauso 41 351 nekilnojamojo turto objektas, o Baltarusijos piliečiams – 919. Dauguma jų turi po vieną butą, bet vienam RF piliečiui priklauso 24 objektai.

Estijos VRM vicekancleris Veikas Kommusaaras portalui pareiškė, jog jei nekilnojamojo turto savininkui, Rusijos piliečiui, dėl sankcijų atsiras skolų Estijoje, jis galiausiai gali prarasti nekilnojamąjį turtą.

„To priežastis yra Rusijos valdžios sprendimas įsiveržti į Ukrainą. Suprantama, Rusijos gyventojai dėl to nukenčia. Klausimas pirmiausia pačiai Rusijai: kodėl jos gyventojai turi kentėti dėl to, ko griebiasi jų režimas. Iš tikrųjų, jeigu žmogus neįstengs rasti būdų savo nekilnojamajam turtui išlaikyti, galimas ir šis kraštutinis padarinys. Šiuo metu nemanome, kad čia Estija turėtų imtis kažkokių švelninančiųjų priemonių“, – sakė pareigūnas.

Anot vicekanclerio, didelis Rusijos piliečiams priklausančio nekilnojamojo turto kiekis kelia grėsmę Estijos saugumui. Jo nuomone, reikėtų papildomai apriboti galimybę turėti nekilnojamojo turto Estijoje šalių, nepriklausančių Europos Sąjungai, piliečiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.