Bagdado Žaliojoje zonoje nušauti 15 protestuotojų

Irako sostinės Žaliojoje zonoje pirmadienį per smurto protrūkį, kilusį įtakingam šiitų dvasininkui Moqtadai Sadrui paskelbus, jog traukiasi iš politikos, buvo nušauti 15 jo šalininkų, naujienų agentūrai AFP pranešė medikai.

Bagdado Žaliojoje zonoje nušauti 15 protestuotojų.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Bagdado Žaliojoje zonoje nušauti 15 protestuotojų.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 8:09 AM

Per chaosą, apėmusį griežtai saugomą teritoriją Bagdado centre, kur įsikūrusios vyriausybinės institucijos ir ambasados, buvo sužeista apie 350 protestuotojų. Kai kurie iš jų buvo pašauti, kiti nukentėjo nuo ašarinių dujų.

Pirmadienį M. Sadro šalininkai šturmavo vyriausybės pastatą Žaliojoje zonoje, dvasininkui paskelbus, kad jis traukiasi iš politikos dėl beveik metus trunkančios politinės aklavietės, lėmusios, kad šalis vis dar neturi naujos vyriausybės, premjero ar valstybės vadovo.

Iki pirmadienio vakaro Žaliojoje zonoje nukrito mažiausiai septyni sviediniai, tačiau kol kas neaišku, kas ją apšaudė. Toje teritorijoje vakare taip pat aidėjo automatų šūviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.