Kritikuojamas Daugpilio meras teigia, kad miestas neturi pinigų sovietiniams paminklams demontuoti

Daugpilio savivaldybė vienintelė Latvijoje iki šiol nepateikė Aplinkos ir regionų plėtros ministerijai sovietinį režimą šlovinančių paminklų demontavimo plano. Tai portalui „lsm.lv“ pareiškė ministerijos vadovas Arturas Tomas Plešas.

Latvija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Latvija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 12:55 PM

Savo ruožtu antrojo pagal dydį Latvijos miesto meras Andrejus Elksninis teigia, kad Daugpilis neturi lėšų demontavimo darbams ir nori palaukti Konstitucinio teismo sprendimo šiuo klausimu.

Daugpilyje yra du monumentai, kurie pagal neseniai priimtą įstatymą turi būti nugriauti iki lapkričio 15 d. Tai obeliskas Šlovės skvere ir paminklas Raudonosios Armijos kareiviams Lapkričio 18-osios gatvėje. Miesto Dūma apskaičiavo, kad demontavimo darbams reikia 350 tūkst. eurų. A. Elksninis teigia, kad Daugpilio biudžete tokios sumos nėra.

Birželio 30 d. Daugpilio Dūma kreipėsi į Konstitucinį teismą, prašydama išaiškinti, ar neprieštarauja konstitucijai įstatymas „Dėl objektų, šlovinančių sovietinį ir nacistinį režimus, eksponavimo uždraudimo ir jų demontavimo“. KT turi priimti sprendimą iki rugsėjo 15 d. Pasak A. Elksninio, apie konkrečius Daugpilio savivaldybės veiksmus bus galima kalbėti tik po šios datos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.