Po naktinių sprogimų rusai masiškai užplūdo Belgorodo traukinių stotį

Rusijos Belgorodo miesto geležinkelio stotyje kilo didžiulis sujudimas – žmonės masiškai užplūdo stotį, nusidriekė ilga eilė. Manoma, kad staiga susirinkusių žmonių kelionės tikslas – šalies sostinė Maskva. Vietos „Telegram“ kanalai pasidalino vaizdais su užfiksuotomis tokiam paros metui bei savaitės dienai stotyje nebūdingomis eilėmis.

Rusijos Belgorodo miesto gyventojai užplūdo traukinių stotį.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Rusijos Belgorodo miesto gyventojai užplūdo traukinių stotį.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 12:03 PM, atnaujinta Aug 30, 2022, 12:20 PM

Paskelbtose nuotraukose matyti, kaip žmonės nešini didžiulėmis kelioninėmis kuprinėmis stovi ilgoje eilėje. Pranešimuose teigiama, kad visi tie žmonės nori vykti į Maskvą, o kai kurie jų – akivaizdžiai apimti panikos.

Pažymėtina, kad šis Rusijos miestas buvo naudojamas Ukrainos apšaudymui.

Tokio ažiotažo Belgorodo stotyje priežastys neįvardijamos, tačiau vietinių kanalų duomenimis, prieš vidurnaktį virš miesto buvo girdėti mažiausiai du sprogimai. Kas juos sukėlė, kol kas neskelbiama.

Propagandinė rusų žiniasklaida tikina, kad eilės nusidriekė dėl geležinkelio bėgių remonto, o sprogimai aiškinami „priešraketinės gynybos bandymais“. Taip pat pasirodė informacija, kad sprogimai buvo girdimi ir vietos aerodromo pusėje.

Naujienų agnetūra UNIAN primena, kad Vakarų žvalgyba įsitikinusi, jog kariniai objektai Rusijos Belgorodo mieste yra teisėti Ukrainos armijos taikiniai. Vienas neįvardytas pareigūnas teigė, kad Ukrainos atakos, nukreiptos prieš Rusijos armijos taikinius, „daro didžiulę psichologinę įtaką Rusijos valdžiai“.

Jis tokias atakas aiškina kaip „neįtikėtinai drąsių žmonių ir naujų galimybių derinį“.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.