Rusų prokurorai dėl tėvynės išdavimo teisiamą I. Safronovą prašo įkalinti 24 metams

Rusijos prokurorai antradienį paprašė skirti 24 metus kalėjimo buvusiam žurnalistui Ivanui Safronovui, kuris kaltinamas išdavyste dėl tariamo valstybės paslapčių atskleidimo, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Ivanas Safronovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ivanas Safronovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 3:34 PM, atnaujinta Aug 30, 2022, 3:43 PM

„Prokuroras prašė nuteisti Ivaną 24 metams griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ po uždaro posėdžio sakė I. Safronovo advokatas Dmitrijus Katčevas.

Anksčiau šiemet prieš teismą stojęs I. Safronovas pareiškė esąs nekaltas ir pasmerkė bylą.

32-ejų I. Safronovas, kuris yra kaltinamas „valstybės išdavimu tam tikra šnipinėjimo forma“, ilgus metus dirbo verslo laikraščiuose „Kommersant“ ir „Vedomosti“ ir buvo vienas gerbiamiausių Rusijos žurnalistų, rašančių apie gynybą.

Rusijos žiniasklaida ir nevyriausybinės organizacijos pastaraisiais metais patiria vis didesnį spaudimą. Rusijai pradėjus karą Ukrainoje jau užsidarė kelios nepriklausomos žiniasklaidos priemonės.

I. Safronovas buvo suimtas 2020 metų liepą, kai pasitraukė iš žurnalistikos ir nuėjo dirbti valstybinės kosmoso agentūros vadovo patarėju.

Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai kaltina I. Safronovą rinkus konfidencialią informaciją apie Rusijos kariuomenę, gynybą bei saugumą ir perdavus ją vienos NATO šalies žvalgybai.

I. Safronovas teismo procesą vadina „visiška teisingumo parodija“ ir neigia savo kaltę.

I. Safronovo teigimu, jo reportažai buvo pagrįsti atvirų šaltinių analize ir pokalbiais su pareigūnais. Be to, jam iki šiol nepaaiškinta, kas konkrečiai jam inkriminuojama kaip valstybės išdavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.