Saudo Arabijoje aktyvistei už žinutes socialiniuose tinkluose skirta 45 metų kalinimo bausmė

Saudo Arabijoje dėl tviterio žinučių dar vienai aktyvistei skirta ilga kalėjimo bausmė. Nura al-Kahtani nuteista 45 metų laisvės atėmimo bausme, antradienį pranešė organizacija DAWN, remdamasi teismo dokumentais. „Padedama interneto, ji norėjo suardyti (karalystės) socialinę struktūrą“, – citavo DAWN.

Saudo Arabija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Saudo Arabija.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 6:57 PM

Kelios savaitės prieš tai Saudo Arabijoje 34 metų bausmė skirta Salmai al-Shihab, nes ji tviteryje sekė aktyvistus ir dalijosi jų įrašais. Taip ji „destabilizavo visuomeninį ir valstybinį saugumą“, – tada žmogaus teisių organizacija GCHR citavo prokuratūros kaltinimus.

Naujas nuosprendis rodo, kaip „drąsiai Saudo Arabijos institucijos jaučiasi bausdamos už švelniausią savo piliečių kritiką“, sakė DAWN tyrimų direktorius Abdullahas Alaudhas.

Kronprincas Mohammedas bin Salmanas esą neleistų tokių „kerštingų ir perdėtų bausmių“, jei dėl to bijotų konflikto su JAV ir kitomis Vakarų vyriausybėmis. JAV prezidentas Joe Bidenas liepą su ginčytinu vizitų lankėsi Saudo Arabijoje ir Džidoje susitiko su kronprincu.

DAWN organizacija, kurios būstinė įsikūrusi Vašingtone, kovoja už demokratiją Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.