ES vizų apribojimai piktina Rusijos piliečius: viena iš jų neįleista į Vokietiją apsipylė ašaromis

Rusijos pilietė vaizdo įraše skundėsi, kad jai ir jos šeimos nariams nebuvo leista atvykti į Vokietiją, rašo UNIAN.

​Rusijos pilietė vaizdo įraše skundėsi, kad jai ir jos šeimos nariams nebuvo leista atvykti į Vokietiją.<br>Lrytas.lt koliažas.
​Rusijos pilietė vaizdo įraše skundėsi, kad jai ir jos šeimos nariams nebuvo leista atvykti į Vokietiją.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2022, 8:38 PM, atnaujinta Aug 31, 2022, 9:49 PM

Apie tai kalbėdama prieš kamerą ji apsipylė ašaromis. Vaizdo įrašas sparčiai išplito internete ir kaip nurodoma daugelio komentatorių – tai tik pradžia, tokių situacijų ir priekaištaujančių rusų tik daugės.

Rusijos pilietė pridūrė, kad gavo oficialų kvietimą apsilankyti.

„Visiems penkiems buvo atsisakyta išduoti vizas. Tiesiog niekam jų nedavė. Norite sužinoti priežastį?“, – vaizdo įraše kalbėjo ji.

ES valstybės susiskaldžiusios dėl siūlymo uždrausti išduoti vizas rusams: vienos jį visiškai palaiko, kitos baiminasi, kad tai užvers duris į užsienį bėgantiems rusų disidentams.

Atsakydamas į ES veiksmus, Kremliaus atstovas spaudai D. Peskovas perspėjo, kad tokie bendrijos „sprendimai negali likti be atsako“.

Nors Ukraina paragino Briuselį visiškai uždrausti Rusijos turistams atvykti į ES, tikimasi, kad bus simboliškai sustabdytas susitarimo, kuriuo rusams palengvinamas kelias prašyti vizų kelionėms į bloką, galiojimas.

Vis dėlto ši priemonė apsunkintų vizų gavimo procesą ir galėtų sulėtinti į Europą vykstančių rusų srautą, o tai padidintų Maskvos tarptautinę izoliaciją.

Parengta pagal UNIAN inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.