Sukilėliai: Etiopijos ir Eritrėjos pajėgos pradėjo puolimą Tigrėjuje

Etiopijos ir Eritrėjos pajėgos ketvirtadienį pradėjo „masinį“ bendrą puolimą prieš šiaurinį Tigrėjaus regioną kontroliuojantį Tigrėjaus liaudies išvadavimo frontą (TPLF), teigia sukilėliai.

Etiopijos ir Eritrėjos pajėgos pradėjo puolimą Tigrėjuje.<br>123rf nuotr.
Etiopijos ir Eritrėjos pajėgos pradėjo puolimą Tigrėjuje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-01 12:22

„Priešas, jau perkėlęs didžiules karines pajėgas į Eritrėją, dabar pradėjo bendrą kampaniją su įsiveržusiomis Eritrėjos užsienio pajėgomis, kad žiauriai nuskriaustų ir išnaikintų Tigrėjaus gyventojus“, – sakoma sukilėlių karinės vadovybės pareiškime.

Naujienų agentūra AFP negali nepriklausomai patikrinti šių teiginių. Galimybė patekti į šiaurinę Etiopijos dalį yra labai apribota, o Tigrėjuje jau daugiau nei metus beveik visiškai neveikia komunikacijos.

Adis Abeba situacijos kol kas nekomentuoja.

TPLF atstovas Getachew Reda „Twitter“ sakė, kad sukilėliai „gina savo pozicijas“, ir pranešė apie „smarkų apšaudymą“ iš kai kurių vietovių.

21 mėnesį trunkantis konfliktas suintensyvėjo praėjusią savaitę Tigrėjaus pasienyje įsiplieskus naujiems susirėmimams, nutraukusiems paliaubas, teikusias vilčių dėl galimų taikos derybų.

Atsinaujinę susirėmimai kelia nerimą tarptautinei bendruomenei, kuri ragina abi konflikto šalis taikiai užbaigti brutalų karą antrojoje pagal gyventojų skaičių Afrikos valstybėje.

Kovo mėnesį sudarytos paliaubos sustabdė kraujo liejimą ir leido pagalbos organizacijoms pamažu grįžti į Tigrėjų, kur, pasak Jungtinių Tautų, badauja milijonai žmonių, taip pat labai stinga degalų ir vaistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.