Graikija šiemet apgręžė daugiau kaip 150 000 dokumentų neturinčių migrantų

Šiais metais Graikija prie savo sausumos ir jūrų sienų apgręžė daugiau kaip 150 000 dokumentų neturinčių migrantų, sekmadienį pranešė šalies migracijos ministras.

​Šiais metais Graikija prie savo sausumos ir jūrų sienų apgręžė daugiau kaip 150 000 dokumentų neturinčių migrantų, sekmadienį pranešė šalies migracijos ministras.<br>123rf.com nuotr.
​Šiais metais Graikija prie savo sausumos ir jūrų sienų apgręžė daugiau kaip 150 000 dokumentų neturinčių migrantų, sekmadienį pranešė šalies migracijos ministras.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2022, 5:55 PM

„Nuo metų pradžios pavyko užkirsti kelią 154 102 neteisėtų migrantų atvykimui. Vien rugpjūčio mėnesį į Graikiją bandė įsiveržti apie 50 000 migrantų“, – dienraščiui „Eleftheros Typos“ sakė Notis Mitarachis.

Sienų kontrolė yra vienas svarbiausių 2019 metais į valdžią atėjusios konservatyvios Graikijos vyriausybės, kuri kitais metais sieks perrinkimo, prioritetų.

Praėjusį mėnesį vyriausybė paskelbė apie planus pratęsti 40 km ilgio tvorą palei Graikijos ir Turkijos sieną ties Evru dar 80 km ir taip kontroliuoti migrantų srautą.

Taip pat planuojama įrengti termovizorinių kamerų ir papildomai dislokuoti 250 sienos apsaugos pareigūnų.

Graikiją dažnai renkasi iš Afrikos ir Vidurinių Rytų bėgantys žmonės, kurie ieško geresnio gyvenimo Europos Sąjungoje.

Tūkstančiai žmonių atvyksta per Turkiją – kirsdami Evro upę ar Egėjo jūrą.

Graikija ne kartą buvo kaltinama, kad neteisėtai grąžina per Evro upę ir Egėjo jūrą plūstančius migrantus atgal į Turkiją. Atėnai šiuos kaltinimus neigia.

N. Mitarachi sekmadienį paneigė, kad Atėnai vykdo tokią praktiką ir apkaltino Turkiją migrantų „smurtiniu stūmimu į priekį“.

Praėjusį mėnesį Atėnai apkaltino Turkiją, kad ji jėga išstūmė grupę įstrigusių migrantų į mažą Graikijos salelę upėje.

Teisių gynimo grupės tuo metu teigė, kad mirė toje grupėje buvęs penkerių metų vaikas, o graikų vyriausybė kelias dienas neigė, kad migrantai yra Graikijos teritorijoje.

N. Mitarachi sekmadienį paskelbtame interviu pažėrė abejonių dėl šio incidento. Jis tvirtino, kad minėta šeima nurodė turinti keturis vaikus ir kad visus juos išgelbėjo Graikijos policija.

„Paprasčiau tariant, šeima atsivedė su savimi keturis vaikus, o mes keturis ir išgelbėjome“, – sakė jis.

„Pastebėta daug neatitikimų tarp to, ką (šeima) sakė iš pradžių, ką sakė vėliau, ir to, kas buvo įrodyta iki šiol“, – kalbėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.