Vokietijos ir Izraelio prezidentai dalyvaus išpuolio per 1972 metų olimpiadą minėjime

Pirmadienį, praėjus 50-čiai metų nuo Miuncheno olimpinių žaidynių, per kurias įvyko įkaitų drama, pasibaigusi kraujo praliejimu, Vokietijos ir Izraelio pareigūnai bei žuvusiųjų šeimos ketina pagerbti įvykių aukas.

Vokietijos ir Izraelio prezidentai dalyvaus išpuolio per 1972 metų olimpiadą minėjime.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Vokietijos ir Izraelio prezidentai dalyvaus išpuolio per 1972 metų olimpiadą minėjime.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 10:28 AM

11 Izraelio olimpinės rinktinės narių, penki jų pagrobėjai palestiniečiai ir Vokietijos policininkas žuvo 1972 metų rugsėjo 5 dieną po nesėkmingos Vokietijos policijos operacijos, kurios tikslas buvo išlaisvinti įkaitus.

Po kelias valandas trukusių derybų pagrobėjai ir jų įkaitai sraigtasparniais iš olimpinio kaimelio buvo nugabenti į Fiurstenfeldbruko oro bazę pietinėje Bavarijos žemėje, kad juos būtų galima išskraidinti keleiviniu lėktuvu.

Jiems išlipus, Vokietijos saugumo pajėgos juos apšaudė. Pagrobėjų tikslas buvo užtikrinti 230 Izraelio sulaikytų palestiniečių paleidimą.

Be Izraelio aukų šeimų, žuvusiųjų atminimo pamaldose dalyvaus Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas ir Vokietijos prezidentas Frankas-Walteris Steinmeieris.

Po dešimtmečius trukusių ginčų Izraelio aukų artimieji likus kelioms dienoms iki minėjimo ceremonijos susitarė su Vokietijos vyriausybe dėl kompensacijos už jų patirtas kančias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.