Ieškodamas sudužusio privataus lėktuvo Latvijos karinis jūrų laivynas aptiko žmonių palaikus

Latvijos karinis jūrų laivynas, ieškodamas Baltijos jūroje toli nuo numatyto tikslo nukritusio privataus lėktuvo, aptiko žmonių palaikus ir nuolaužas, antradienį pranešė atstovė.

Nedidelis lėktuvas, nukrypęs nuo kurso, sudužo Baltijos jūroje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Nedidelis lėktuvas, nukrypęs nuo kurso, sudužo Baltijos jūroje.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 5:42 PM

„Vakar jūroje buvo rasta 11 lėktuvo nuolaužų, įskaitant lėktuvo sėdynių fragmentus ir kai kuriuos galimus bagažo daiktus, pavyzdžiui, batus“, – naujienų agentūrai AFP sakė Liva Veita. „Buvo aptiktos kelios kūno dalys“, – sakė ji. Rasta medžiaga buvo išgabenta į krantą, į Ventspilio uostą, ir perduota policijai, kuri pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Reaktyvinis lėktuvas su keturiais žmonėmis pakilo iš Ispanijos ir sekmadienį turėjo nusileisti Vokietijoje, bet toliau skrido per Europą. Skrydžių dispečeriai nesėkmingai bandė užmegzti ryšį, į orą buvo pakelti Danijos, Vokietijos ir Švedijos naikintuvai. Lėktuvas „Cessna 551“ kol kas neaiškiomis aplinkybėmis nukrito į Baltijos jūrą prie Ventspilio.

L. Veita teigė, kad labiausiai tikėtinoms avarijos koordinatėms nustatyti buvo naudojamas bepilotis orlaivis, toje vietoje taip pat buvo dislokuoti povandeniniai robotai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.