Latvija stabdo ekonominį bendradarbiavimą su Baltarusija

Latvijos vyriausybė antradienį nusprendė nuo rugsėjo 9-osios sustabdyti tarpvyriausybinio susitarimo su Baltarusija dėl ekonominio, mokslinio ir techninio bendradarbiavimo galiojimą.

​Latvijos vyriausybė antradienį nusprendė nuo rugsėjo 9-osios sustabdyti tarpvyriausybinio susitarimo su Baltarusija dėl ekonominio, mokslinio ir techninio bendradarbiavimo galiojimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Latvijos vyriausybė antradienį nusprendė nuo rugsėjo 9-osios sustabdyti tarpvyriausybinio susitarimo su Baltarusija dėl ekonominio, mokslinio ir techninio bendradarbiavimo galiojimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 12:45 PM

Šio dokumento galiojimas stabdomas iki to laiko, kol vyriausybė priims galimą sprendimą dėl jo atnaujinimo, pranešė vyriausybės spaudos tarnyba.

2004-aisiais pasirašyto susitarimo tikslas – sudaryti palankias sąlygas dvišaliam ekonominiam ir technologiniam bendradarbiavimui bei jį plėtoti, ypač pramonės, turizmo, transporto, farmacijos, žemės ūkio, finansinių paslaugų, investicijų politikos, technologijų ir inovacijų srityse.

Tačiau reaguodama į Baltarusijos paramą Rusijai tęsti karinę agresiją ir plataus masto invaziją į Ukrainą, tuo grubiai pažeidžiant tarptautinę teisę, Latvija ryžosi šiam sprendimui, pažymima pranešime.

Vyriausybė įpareigojo Užsienio reikalų ministeriją oficialiai informuoti Baltarusiją apie šio susitarimo galiojimo sustabdymą.

Prieš savaitę Latvijos ministrų kabinetas nusprendė vienašališkai denonsuoti 2009 metais pasirašytą tarpvyriausybinį memorandumą su Baltarusija dėl bendradarbiavimo energetikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.