Bahamose žuvo ryklio užpulta JAV turistė

Bahamose ryklys užpuolė ir mirtinai sudraskė prie šios salų valstybės krantų nardžiusią JAV kruizinio laivo keleivę, pranešė pareigūnai.

Bukasnukis ryklys.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Bukasnukis ryklys.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 12:10 PM

Žuvusioji – 58 metų moteris iš Pensilvanijos.

Incidentas įvyko antradienį populiarioje nardymo vietoje šalia Žaliosios salos Bahamų šiaurėje, naujienų agentūrai AP sakė policijos atstovė, vyriausioji inspektorė Chrislyn Skippings.

Pasak jos, aukos šeima atpažino, kad tai buvo bukasnukis ryklys.

Karibuose dauguma incidentų, kai rykliai užpuolė žmones, įvyko Bahamose, įskaitant du atvejus 2019 metais, kurių vienas baigėsi mirtimi.

Per tą nelaimę žuvo iš Pietų Kalifornijos atostogauti atvykusi moteris – ją šalia Rožių salos už mažiau nei kilometro nuo antradienį įvykusio incidento vietos užpuolė trys rykliai.

2020 metų gruodį žuvo žmogus, ryklio užpultas prie Šventojo Martyno salos, Prancūzijai priklausančioje Karibų teritorijoje. Tai buvo pirmas toks incidentas tame regione.

Kaip nurodoma pasaulinėje duomenų bazėje apie ryklių užpuolimus ISAF, nuo 1749 metų pranešta apie mažiausiai 32 tokius incidentus Bahamose. Per tą patį laikotarpį pranešta apie 13 tokių atsitikimų Kuboje, įskaitant vieną atvejį 2019 metais.

Floridos tarptautinio universiteto Majamyje jūrų biologas Michaelas Heithausas interviu telefonu sakė, jog didelis užpuolimų skaičius Bahamose tikriausiai yra susijęs su tuo, kad toje teritorijoje su turtinga jūrų ekosistema vandenyje būna labai daug žmonių.

Jo teigimu, Bahamose yra daug ryklių rūšių ir daugumos jų atstovai nekreipia dėmesio į žmones, tačiau to negalima pasakyti apie bukasnukius ir tigrinius ryklius.

„Jie užauga labai dideli ir ėda didelį grobį“, – sakė M. Heithausas. Pasak jo, itin gerus jutimo organus turinčius ryklius gali privilioti maistas, garsai ir kvapai vandenyje.

Bet apskritai ryklių atakos išlieka retos, pabrėžė jis.

ISAF duomenimis, pasaulyje pernai užregistruoti 137 atvejai, kai rykliai užpuolė žmones, įskaitant 73 neišprovokuotus atvejus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.