Savimi pasitikintis D. Trumpas: „Visi nori, kad aš kandidatuočiau 2024 metais“

Donaldas Trumpas vėl užsiminė apie tai, kad gali dalyvauti 2024 metų prezidento rinkimuose – buvęs JAV prezidentas Indijos televizijai sakė, kad jo kandidatavimas „daugelį žmonių padarytų labai laimingus“.

D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-08 12:31

„Visi nori, kad kandidatuočiau. Aš pirmauju apklausose“, – sakė D. Trumpas NDTV kanalui per interviu, kuris visas bus transliuojamas vėliau ketvirtadienį.

„Visose apklausose, respublikonų apklausose, demokratų apklausose, ir manau, kad artimiausiu metu priimsiu sprendimą. Ir manau, kad daug žmonių bus labai laimingi“, – pridūrė jis.

76 metų milijardierius, buvusi realybės šou žvaigždė, taip pat pakartojo melagingus teiginius, kad 2020 metų rinkimai, kuriuose jis pralaimėjo dabartiniam prezidentui Joe Bidenui, buvo suklastoti.

„Yra daugybė įrodymų, yra daugybė patvirtinimų“, – sakė D. Trumpas.

Dėl jo pastangų panaikinti rinkimų rezultatus ir dėl praėjusių metų sausio 6 dieną jo šalininkų surengto išpuolio prieš JAV Kapitolijų atliekamas platus teisinis tyrimas.

Pasitraukęs iš pareigų jis išliko labiausiai skaldančia asmenybe Amerikoje, toliau sėjančia melagingus prasimanymus, kad laimėjo rinkimus.

Šiuo metu vyksta tyrimas dėl galimo netinkamo įslaptintų dokumentų tvarkymo, o praėjusį mėnesį FTB atliko reidą jo namuose Floridoje.

D. Trumpas neigė padaręs pažeidimus ir reidą pavadino „vienu šiurkščiausių išpuolių prieš demokratiją per visą mūsų šalies istoriją“.

Šeštadienį Pensilvanijoje jis atkirto J. Bidenui, kad šis kartu su savo šalininkais kenkia JAV demokratijai, ir pavadino J. Bideną „valstybės priešu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.