Graikijos pakrančių apsauga paleido įspėjamuosius šūvius į „įtartinai judantį“ laivą

Po Turkijos kaltinimų „užpuolamąja ugnimi“, Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba patvirtino, kad paleido įspėjamuosius šūvius į laivą, kuris „įtartinai judėjo“ Graikijos teritoriniuose vandenyse prie Lesbo salos.

Graikijos pakrančių apsauga paleido įspėjamuosius šūvius į „įtartinai judantį“ laivą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Graikijos pakrančių apsauga paleido įspėjamuosius šūvius į „įtartinai judantį“ laivą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-11 13:33

Laivo „Anatolian“ kapitonui atsisakius leisti atlikti patikrinimą, laivas buvo palydėtas į netolimus Turkijos vandenis, sekmadienį pranešė Graikijos pakrančių apsaugos pareigūnai, pažymėję, jog apie tai pranešė Turkijos pakrančių apsaugos tarnybai.

Incidentas nutiko šeštadienį, Graikijos ir Turkijos santykiams itin pašlijus abiem šalims ginčijantis dėl suverenių teisių. Ankara kaltina Atėnus „okupavus“ kai kurias Egėjo jūros salas ir persekiojant turkų lėktuvus ten dislokuotomis Rusijos gamybos gynybos sistemomis S-300. Atėnai tokius teiginius neigia.

Šeštadienį Turkijos žiniasklaida pranešė, kad tarptautiniuose vandenyse už 11 jūrmylių nuo Turkijai priklausančios Bozdžaados salos krovininis laivas pateko į „užpuolamąją ugnį“. Anot Turkijos valstybinės televizijos TRT, graikų laivai nuplaukė, kai Turkijos pakrančių apsaugos tarnyba pasiekė incidento vietą ir palydėjo „Anatolian“ atgal į Turkijos vandenis. Transliuotojas paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje tikriausiai matyti įspėjamieji šūviai. To nepriklausomai patikrinti nebuvo galima.

Rajonas garsėja tuo, jog daugybė laivų jame nelegaliai plukdo migrantus iš Turkijos į ES šalis Graikiją ir Italiją. Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba teigia reguliariai tikrinanti įtartinai Egėjo jūroje besielgiančius laivus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.