Jungtinėje Karalystėje – siaubinga tragedija lietuvės šeimoje: staiga mirus 5 mėnesių kūdikiui tą pačią dieną suklupusi mirė ir jo mama

Jungtinėje Karalystė emigrantų iš Lietuvos šeimą ištiko siaubinga tragedija – mirus penkerių mėnesių sūnui netrukus mirė ir jo mama. Sunkiai suvokiama skaudi nelaimė įvyko Niukaslo prie Laimo mieste.

 Jungtinė Karalystė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jungtinė Karalystė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2022, 8:21 PM, atnaujinta Sep 13, 2022, 8:25 PM

Kaip rašo manchestereveningnews.co.uk, 32 metų lietuvė suklupo ir mirė praėjus keletui valandų po to, kai mirė jos 5 mėnesių sūnus.

Moteris turi ir 12 metų dukrą, kuri, kaip teigiama, gyvena Lietuvoje.

Pranešama, kad moteris mirė Karališkojoje Stoke universiteto ligoninėje, apie 5 valandą vietos laiku, rugpjūčio 9 dieną.

Jos sūnus mirė ankstyvą tos pačios dienos rytą.

Kaip rašo britai, berniukas sunegalavo savo namuose, gulėdamas lovelėje. Jo sveikata pablogėjo praėjus porai valandų po įprasto naktinio maitinimo.

Berniukas į ligoninę buvo pristatytas apie 1 valandą nakties.

Lietuvės artimieji dabar reikalauja atsakymų, kodėl mirė berniukas. Pranešama, kad Šiaurės Stafordšyro koroneris peržiūri informaciją apie tai, kas įvyko.

Mirusios moters sesuo manchestereveningnews.co.uk sakė: „Aš atsisveikinau su savo sūnėnu. Pabučiau jį ir pasakiau „atsiprašau, kad negaliu nieko pakeisti“. Buvo siaubinga. Mes taip laukėme šio vaikelio. Aš juos parvežiau namo iš ligoninės ir visada lankiau. Jis buvo labai mylimas ir gražus. Ji buvo miela, tarsi saulė. Jeigu kas nors būdavo liūdnas, ji visada rasdavo žodžių pradžiuginti. Ji buvo mano viskas, mano dalimi. Aš ilgėsiuosi mūsų pokalbių ir pasivaikščiojimų. Mano šeima iš mano pusės turėjo tik vieną tetą ir dabar jos nebėra.“

Kaip skelbia britų žiniasklaida, į Jungtinę Karalystę moteris atvyko 2016 metais, o į Šiaurės Stafordširą persikėlė prieš porą metų.

Jos sesuo teigė, kad be mamos likusi 12-metė dukra ypač sunkiai išgyvena tragediją.

„Ji buvo labai liūdna ir gedėjo. Ji sakė, kad nori būti su jais ir mirti. Visi buvo taip išsigandę, kad grįžusi namo sau nieko nepadarytų, jog paliko ją ligoninėje su specialistais“, – teigė ji.

Moteris pasakojo, kad apie sesers mirtį jai pranešė atvykę du policijos pareigūnai.

„Praėjo mėnesis po jų mirties ir niekas neturi atsakymų. Aš tiesiog noriu žinoti, kas įvyko“, – kalbėjo ji.

Į namus gavę iškvietimą atvykę greitosios pagalbos medikai pasakojo, kad į įvykio vietą atvyko ne tik jie – iš viso buvo du greitosios pagalbos automobiliai ir paramedikas.

„Mes radome kritinė būklės kūdikį. Vietoje ir pakeliui į ligoninę buvo atliekami gaivinamieji veiksmai“, – teigė greitosios pagalbos atstovas spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.