Vis labiau dreba V. Putino kėdė: Rusijoje daugiau nei perpus išaugo jo pasitraukimo reikalaujančių deputatų skaičius

Beveik 50 savivaldybių deputatų Rusijoje pasirašė peticiją, reikalaujančią šalies prezidento Vladimiro Putino atsistatydinimo, t. y. 29 deputatais daugiau nei pirmadienį, rašo CNN, remdamasi vienu iš peticijoje dalyvaujančių deputatų.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-13 18:10

Sankt Peterburgo Semenovskio rajono savivaldybės deputatė Ksenija Thorstrom sakė:

„Aš ir mano kolegos norėjome palaikyti Smolninsko deputatus, kurie neseniai buvo iškviesti į policiją ir netrukus bus teisiami.“

Tuo tarpu deputatų peticijoje rašoma: „Mes, Rusijos savivaldybių deputatai, manome, kad prezidento Vladimiro Putino veiksmai kenkia Rusijos ir jos piliečių ateičiai. Reikalaujame Vladimiro Putino atsistatydinimo iš Rusijos Federacijos prezidento posto.“

„Nusprendėme parengti tokį trumpą kreipimąsi, kad būtų mažiau priežasčių ieškoti jame valdžios institucijų kaltės ir kad peticiją pasirašytų kuo daugiau savivaldybių deputatų“, – pridūrė K.Thorstrom.

Praėjusią savaitę Sankt Peterburgo Smolninsko savivaldybės deputatai paragino Rusijos Valstybės Dūmą pateikti V.Putinui kaltinimus valstybės išdavyste, kad jis būtų nušalintas nuo pareigų dėl karo Ukrainoje.

Kaip skelbiama vieno iš deputatų Nikitos Juferevo „Twitter“ paskyroje, dabar šiems deputatams gresia kaltinimai „diskreditavus“ Rusijos kariuomenę.

Savivaldybių deputatai yra vietos pareigūnai, turintys ribotą politinę įtaką. Peticija buvo pateikta po pirmųjų nuo karo pradžios Rusijoje vykusių regioninių ir savivaldybių rinkimų, kuriuose triuškinamai laimėjo prokremliški kandidatai.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.