Vokietijoje vyras per ginčą dėl kaukės nušovęs kasininką nuteistas kalėti iki gyvos galvos

Vienam 50-mečiui Vokietijos piliečiui antradienį buvo skirtas įkalinimas iki gyvos galvos už tai, kad nušovė degalinės kasininką, supykęs, kai jam buvo liepta užsidėti apsauginę kaukę perkant alų.

Vokietijoje nuteistas kalėti vyras, per ginčą dėl kaukės nušovęs kasininką.  <br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijoje nuteistas kalėti vyras, per ginčą dėl kaukės nušovęs kasininką.  <br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-13 13:37

2021 metų rugsėjį įvykdyta žmogžudystė vakariniame Idaro–Oberšteino miestelyje pribloškė Vokietiją.

Šalyje buvo užgimęs aktyvus judėjimas prieš kaukes ir skiepus dėl dalies visuomenės neigiamos reakcijos į vyriausybės įvestus suvaržymus dėl COVID-19.

Konfliktas minėtos degalinės parduotuvėje kilo, kai ten dirbęs 20 metų studentas Alexas W. paprašė vyro užsidėti kaukę, kaip tuo metu buvo reikalaujama visose Vokietijos prekybos vietose.

Po trumpo ginčo vyras, įvardijamas tik kaip Mario N., išėjo, bet maždaug po pusantros valandos grįžo, šį kartą dėvėdamas kaukę. Tačiau nusipirkęs alaus prie kasos jis kaukę nusiėmė ir kilo dar vienas ginčas. Tada Mario N. išsitraukė revolverį ir iš arti šovė kasininkui į galvą.

Antradienį Bad Kroicnacho apygardos teismas pripažino Mario N. kaltu dėl nužudymo ir neteisėto šaunamojo ginklo laikymo. Teismas skyrė jam įkalinimo iki gyvos galvos bausmę.

Pagal Vokietijos įstatymus, asmenys, nuteisti iki gyvos galvos, paprastai gali prašyti lygtinio paleidimo atlikę 15 metų bausmės. Mario N. advokatai prašė jų klientą nuteisti ne už nužudymą, o už netyčinę žmogžudystę.

Teismo proceso pradžioje prokurorė Nicole Frohn nurodė, kad įtariamasis vis labiau piktinosi pandemijos valdymo priemonėmis, kurias laikė savo teisių pažeidimu.

„Kadangi jis žinojo, kad negalės susisiekti su atsakingais politikais, jis nusprendė jį nužudyti“, – sakė prokurorė.

Mario N. praėjus dienai po šaudymo incidento pats pasidavė policijai.

Vokietijoje šiuo metu sušvelninta dauguma COVID-19 taisyklių, nors dėvėti kaukę kai kur tebėra privaloma – pavyzdžiui, viešajame transporte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.