E. Macronas ragina Azerbaidžaną „vėl laikytis paliaubų“ su Armėnija

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį paragino Azerbaidžano vadovą Ilhamą Alijevą „vėl laikytis paliaubų“ su Armėnija.

E. Macronas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-14 09:52

Tai jis sakė po šių nesutaikomų priešininkių naujų susirėmimų prie sienos.

Per pokalbį telefonu E. Macronas „prezidentui Alijevui pasakė, kad būtina skubiai nutraukti karo veiksmus ir vėl laikytis paliaubų“, pranešė Prancūzijos prezidentūra, Armėnijai ir Azerbaidžanui antradienį paskelbus apie beveik 100 žuvusių karių.

E. Macronas išreiškė „didelį susirūpinimą“ dėl naujų susirėmimų ir pabrėžė, kad reikia „intensyvinti derybų pastangas“ tarp abiejų šalių.

Prancūzijos prezidentas pridūrė esąs „pasirengęs prisidėti prie jų kartu su visais partneriais, ypač Europos Sąjunga“, pranešė Eliziejaus rūmai.

Antradienio naktį kalbėdamasis su Armėnijos ministru pirmininku Nikolu Pašinianu E. Macronas sakė, kad turi būti „gerbiamas Armėnijos teritorinis vientisumas“.

Azerbaidžanas apkaltino Armėniją pažeidus ugnies nutraukimą, kuriam tarpininkavo Rusija, o tai vėl pakurstė nuogąstavimus, kad tarp šių šalių gali kilti naujas karas.

Vėliausias smurto protrūkis yra didžiausias nuo 2020 metų karo dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.