Libane ginkluota moteris įsiveržė į banką ir pasiėmė įšaldytas santaupas

Libano sostinėje Beirute ginkluota moteris ir keliolika aktyvistų trečiadienį įsiveržė į banko skyrių ir pasiėmė daugiau kaip 13 tūkst. JAV dolerių (eurų), kurie, aktyvistų teigimu, buvo jos įšaldytos santaupos.

Ginkluota moteris grasino nušauti vadybininką, jei negaus pinigų.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Ginkluota moteris grasino nušauti vadybininką, jei negaus pinigų.<br>dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 4:57 PM, atnaujinta Sep 14, 2022, 4:58 PM

Nuo 2019 metų pinigų stokojantys Libano bankai taiko griežtus užsienio valiutos išsiėmimo apribojimus, taip įšaldydami milijonų žmonių santaupas. Mažytės Viduržemio jūros regiono valstybės ekonomikai toliau smunkant, nuskurdo maždaug trys ketvirtadaliai libaniečių.

Pasak liudininkų, pistoletu ginkluota moteris su aktyvistais įėjo į BLOM banko skyrių ir įsiveržė į vadybininko kabinetą, teigdama, kad tų pinigų jai reikia vėžiu sergančios sesers gydymui.

„Jie visą vidų apipylė benzinu ir grasino jį uždegti išsitrauktu žiebtuvėliu“, – naujienų agentūrai AP pasakojo banko klientė Nadine Nakhal.

Pasak jos, ginkluota moteris grasino nušauti vadybininką, jei negaus pinigų.

Moterį lydėjo grupei „Depositors' Outcry“ priklausantys aktyvistai. Dalis jų kartu su moteriške įėjo į banką, o kiti surengė protestą prie įėjimo. Galiausiai moteris išėjo su pinigais plastikiniame maišelyje, pranešė liudininkai.

Saugumo pajėgos lauke sulaikė kelis aktyvistus, įskaitant pistoletą atsinešusį vyrą.

Incidentas įvyko praėjus kelioms savaitėms po to, kai vienas maisto išvežiotojas įsilaužė į kitą banko skyrių Beirute ir septynias valandas įkaitais laikė 10 žmonių. Tas vyras reikalavo grąžinti jam dešimčių tūkstančių dolerių vertės įšaldytas santaupas. Daugelis libaniečių jį vadino didvyrį.

Libanas jau daugiau nei dvejus metus stengiasi pertvarkyti savo ekonomiką, įskaitant didžiulių sunkumų patiriantį bankų sektorių. Vyriausybei kol kas nepavyksta susitarti su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl milijardų eurų vertės ekonominės pagalbos, kuri leistų atsigauti Libanui.

Milijonai šalies gyventojų šiuo metu susiduria su dažnais elektros tiekimo sutrikimais ir sparčiai augančia infliacija.

„Turime padaryti galą viskam, kas su mumis vyksta šioje šalyje, – sakė N. Nakhal. – Bankuose įstrigę visų pinigai, šiuo atveju jų reikia sergančiam žmogui. Turime rasti sprendimą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.