Susirėmimuose Vakarų Krante žuvo Izraelio karys ir du palestiniečiai

Izraelio karys ir du palestiniečiai žuvo per anksti trečiadienį įvykusius susirėmimus netoli kontrolės posto okupuotame Vakarų Krante, pranešė kariuomenė ir palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Vakarų Krantas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Vakarų Krantas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 12:44 PM

Izraelio gynybos pajėgų „karininkas žuvo naktį vykdydamas operatyvinę veiklą šalia Gilboa [sienos] perėjos, per susišaudymą su palestiniečių teroristais“, sakoma kariuomenės pranešime.

Palestiniečių Sveikatos ministerija patvirtino, kad per susirėmimus netoli šio į šiaurę nuo Džanino esančio patikros posto, kurį palestiniečiai vadina Džalama, „kankinio mirtimi mirė du jauni vyrai“.

Palestiniečių oficialioji naujienų agentūra „Wafa“ nurodė, kad žuvę palestiniečiai yra 23 metų Ahmedas Aymanas Ibrahimas Abedas ir 22 metų Abdul Rahmanas Hani Subhi Abedas.

Prieš Haifos futbolo klubo „Maccabi“ Čempionų lygos rungtynes su Paryžiaus „Saint-Germain“, kurios vyks trečiadienį vos už 60 kilometrų nuo Džanino, buvo sustiprintas saugumas.

Izraelio ir palestiniečių smurtas suintensyvėjo kovo viduryje. Prieš Izraelio taikinius buvo įvykdyta kruvinų išpuolių; daugumą jų įvykdė palestiniečiai. Reaguodamas Izraelis beveik kasnakt rengia reidus Vakarų Kranto miestuose, jų metu jau žuvo dešimtys palestiniečių, įskaitant kovotojus.

Praėjusią savaitę ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Avivas Kochavi sakė, kad per operacijas buvo suimta „apie 1,5 tūkst. ieškomų asmenų ir užkirstas kelias šimtams išpuolių“.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 metų, kai užėmė šią teritoriją iš Jordanijos pusės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.