JAV Atstovų Rūmų pirmininkė N. Pelosi vyks į Armėniją

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi šeštadienį vyks į Armėniją.

N. Pelosi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
N. Pelosi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 3:52 PM

Vizitas rengiamas po kruvinų susirėmimų šios šalies pasienyje su Azerbaidžanu.

„Apsilankysime Armėnijoje, nes gavome armėnų kvietimą“, – penktadienį Vokietijoje vykusioje spaudos konferencijoje, kuria prasidėjo Didžiojo septyneto (G-7) šalių atstovų susitikimas, sakė N. Pelosi.

Ji atsisakė pateikti išsamesnės informacijos apie vizitą, tačiau sakė, kad jis yra „apie žmogaus teises ir pagarbą kiekvieno žmogaus orumui ir vertei“.

Per Armėnijos ir Azerbaidžano karių susirėmimus žuvo daugiau kaip 200 žmonių, abi pusės kaltina viena kitą dėl antradienį prasidėjusių kautynių, kurios baigėsi ketvirtadienio naktį, tarpininkaujant tarptautinei bendruomenei.

Kaimyninės šalys dėl Kalnų Karabacho kariavo du karus – 10-ajame dešimtmetyje ir 2020-aisiais.

Per šešias 2020 metų karo savaites žuvo daugiau kaip 6,5 tūkst. abiejų šalių karių. Karas baigėsi tarpininkaujant Rusijai paskelbtomis paliaubomis.

Pagal susitarimą Armėnija atidavė Azerbaidžanui nemažai jos ne vieną dešimtmetį kontroliuotų teritorijų, o Rusija dislokavo maždaug 2 tūkst. taikdarių paliauboms prižiūrėti.

N. Pelosi atsidūrė geopolitinės įtampos tarp Kinijos ir Jungtinių Valstijų centre rugpjūčio mėnesį, kai, nepaisydama pretenzijas į šią salą reiškiančio Pekino perspėjimų, apsilankė Taivane.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.