Izraelio kariai įžengė į Siriją persekiodami „įtariamuosius“

Izraelio pajėgos pirmadienį kirto Sirijos sieną ir apšaudė keturis žmones, kurie „svaidė daiktus palei pasienio tvorą“, pranešė kariuomenė ir nurodė, kad vienas iš tų asmenų buvo sužeistas.

​Izraelis pakeitė ir atidėjo planus įvesti naujas taisykles, taikomas įvažiuojant į Vakarų Krantą<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
​Izraelis pakeitė ir atidėjo planus įvesti naujas taisykles, taikomas įvažiuojant į Vakarų Krantą<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-19 14:54

Izraelis, reguliariai vykdantis antskrydžius Sirijoje, viešai retai pripažįsta surengęs operaciją kitapus sienos.

Kariuomenės išplatintame pareiškime nurodoma, kad „stebėjimą vykdę kariai pastebėjo keturis įtariamuosius“ netoli Haspino Izraelio okupuotose Golano Aukštumose. Tačiau pareiškime nepatikslinama, kokius daiktus svaidė tie asmenys.

Izraelio gynybos pajėgų „kariai buvo išsiųsti į įvykio vietą, kirto sieną ir veikė... šaudami vienam iš įtariamųjų į kojas“, priduriama pareiškime.

Sužeistas įtariamasis buvo „sraigtasparniu evakuotas į ligoninę“ Izraelyje, nurodė kariuomenė, nepaminėdama, kas nutiko kitiems trims asmenims. Apie sužeistojo būklę informacijos kol kas nėra.

Žydų valstybė retai komentuoja savo karinius veiksmus Sirijoje, išskyrus operacijas, kuriomis, pasak kariuomenės, reaguojama į tiesiogines grėsmes Izraelio suverenitetui.

Tačiau Izraelis pripažįsta nuo Sirijos pilietinio karo pradžios 2011-aisiais surengęs šimtus antskrydžių prieš savo šiaurinę kaimynę, taikydamasis tiek į vyriausybės karius, tiek į juos remiančias Irano pajėgas bei Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojus.

Strategiškai svarbias Golano Aukštumas, priklausiusias Sirijai, Izraelis užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą ir vėliau aneksavo 1 200 kv. km teritoriją. Tarptautinė bendrija šio žingsnio niekada nepripažino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.