Karalienės Elizabeth II laidotuvėse – daugybė incidentų: alpstantys pareigūnai, maisto konfiskacija ir medikų pagalba šimtams žiūrovų

Policijos pareigūnas tapo naujausiu asmeniu, kuris per karalienės laidotuvių ceremoniją apalpo tarnybos metu. Nuotraukose matyti, kaip karališkojo karinio jūrų laivyno nariai neštuvais išneša pareigūną.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-19 14:45, atnaujinta 2022-09-19 15:16

Savaitgalį Londono greitosios pagalbos tarnyba pranešė, kad daugiau nei 400 žmonių, laukiančių eilėje, kad galėtų stebėti mirusios monarchės laidotuves, prireikė medikų pagalbos.

Ketvirtadienį vienas iš sargybinių, saugojusių karalienės karstą Vestminsterio salėje, taip pat prarado sąmonę, todėl žmonės šiek tiek vėlavo apžiūrėti karstą, nes jam buvo suteikiama pagalba.

Šįryt Londono policija ir minias kontroliuojantys darbuotojai priminė žmonėms, susirinkusiems paskutinį kartą pagerbti vėlionės karalienės Elizabeth II, nepamiršti vartoti pakankamai vandens, kad jų neištiktų dehidratacija.

Taip pat pranešta, kad per naktį sostinės gatvėse prie Vestminsterio rūmų tūkstantinėse eilėse laukę žmonės su savimi turėjo maisto ir įvairių užkandžių, tačiau į Vestminsterio rūmus įsinešti maisto ar gėrimų buvo uždrausta, todėl visi produktai buvo konfiskuojami.

Tačiau visi konfiskuoti maisto produktai bus aukojami labdarai.

Labdaros organizacija „The Felix Project“ sakė, kad tikisi surinkti daugiau kaip dvi tonas maisto, daugiausia užkandžių, įskaitant traškučius, šokoladą ir sausainius, taip pat teigė priimanti žmonėms nebereikalingas antklodes.

Žmonės, laukė 8 kilometrų eilėje apie 24 valandas, kad atiduotų pagarbą karalienei Vestminsterio rūmuose ir su savimi atsinešė maisto atsargų.

Jiems pasiekus Viktorijos bokšto sodus, maistas buvo konfiskuojamas prieš įleidžiant juos į Parlamento valdas, ir, užuot jį išmetus, buvo išsaugomos visos negendančios ir neatidarytos pakuotės.

Projektas „Felix“ teigė išdalysiantis šiuos produktus tūkstančiams bendruomenės grupių, su kuriomis bendradarbiauja visoje Jungtinės Karalystės sostinėje.

Labdaros organizacijos vadovė Charlotte Hill sakė: „Mums didelė garbė būti čia ir atlikti mažą vaidmenį šiame labai jaudinančiame renginyje ir žinoti, kad čia daroma papildoma nauda.

Didžiausia saugumo operacija JK istorijoje

Policija monarchės laidotuvėms pirmadienį rengia didžiausią per Jungtinės Karalystės istoriją saugumo operaciją.

Didžiulės minios, karališkosios šeimos nariai, daugybė pasaulio lyderių ir kitų aukštų asmenų – visi jie turės būti saugūs, ir tai bus milžiniškas darbas, kurį turės atlikti tūkstančiai policijos pareigūnų.

Londono policijos komisaro pavaduotojas Stuartas Cundy sakė, kad „niekas neprilygsta“ šiai „nepaprastai sudėtingai“ užduočiai, ir pavadino ją „didžiausia policijos operacija“ per visą Metropoliteno policijos tarnybos istoriją.

Pagal mastą ši operacija pranoksta tas, kurios buvo vykdomos karalienės Platininio jubiliejaus savaitgalį ir 2012 metų Londono olimpinių žaidynių metu, kai per dieną budėjo iki 10 tūkst. policijos pareigūnų.

Be to, tai yra didžiausia pasaulinė saugumo užtikrinimo operacija – valstybinėse laidotuvėse dalyvauja pasaulio lyderiai, aukšti pareigūnai ir kiti itin svarbūs asmenys.

Buvęs kovos su terorizmu policijos vadovas Nickas Aldworthas sakė, kad tai „turbūt didžiausia operacija, kokią mums tenka rengti Jungtinėje Karalystėje“. Ji vyksta tuo metu, kai terorizmo grėsmės lygis šalyje yra „didelis“, o tai reiškia, kad koks nors išpuolis yra „tikėtinas“.

Policija ir saugumo tarnybos bus pasirengusios atremti galimus išpuolius peiliais, bombų sprogdinimus ir visas kitas teroro grėsmes ar incidentus.

Pagrindine grėsme dabar laikomas vadinamasis pavienių asmenų terorizmas, ypač išpuoliai peiliais. Tačiau policija, sauganti naująjį karalių ir vyresniuosius karališkosios šeimos narius, taip pat turi atsižvelgti į pavojų, kurį kelia žmonės, turintys įkyrių polinkių lįsti prie viešų asmenų.

Visuomenė raginama pranešti apie bet kokį įtartiną elgesį, o saugumo ekspertai potencialius teroristus minioje apibūdina kaip žmones, kurie atrodo „akivaizdžiai ne savo vietoje“ ir nesidomi iškilmingais renginiais.

Pasak karališkojo saugumo eksperto, grėsmės rizika yra „gana didelė“, ypač kai naujasis karalius Charlesas III eina pabendrauti su susirinkusia minia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.