Rusija teigia esanti pasirengusi deryboms su JAV dėl apsikeitimo kaliniais, tačiau kritikuoja JAV ambasadą šalyje

Rusija pirmadienį teigė esanti pasirengusi deryboms su JAV dėl galimo apsikeitimo kaliniais, tačiau pareiškė, esą Vašingtono ambasada Maskvoje „nevykdo savo oficialių įgaliojimų“, kad padėtų palaikyti dvišalį dialogą, praneša agentūra „Reuters“.

Kremlius, Rusija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kremlius, Rusija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2022, 2:01 PM

„Jau daugelį kartų sakėme, kad esame pasirengę deryboms dėl Rusijoje nuteistų JAV piliečių likimo ir JAV laikomų Rusijos piliečių“, – teigė ministerijos atstovė žiniasklaidai Marija Zacharova.

Maskva jau anksčiau yra pareiškusi, kad yra atvira galimam apsikeitimui kaliniais. Manoma, kad galimai būtų deramasi dėl Rusijoje kalinamų buvusio JAV jūrų pėstininko Paulo Whelano ir krepšininkės Brittney Griner. Juos galimai būtų siekiama iškeisti į JAV šiuo metu laikomą ginklų kontrabandininką Viktorą Boutą.

JAV prezidentas Joe Bidenas praėjusią savaitę Baltuosiuose rūmuose priėmė P. Whelano ir B. Griner šeimas. Anot prezidento spaudos sekretorės Karine Jean-Pierre, J. Bideno administracija „daro viską“, kad B. Griner ir P. Whelanas galėtų grįžti namo.

Kremlius prieš tai ne kartą kritikavo, jo teigimu, JAV vykdomą „parodomąją diplomatiją“, kuri esą nepadės surengti derybų dėl apsikeitimo kaliniais, ir ragino surengti uždarus pokalbius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.