Įspūdingi skaičiai: pro karalienės karstą Londone praėjo ketvirtis milijono žmonių

Maždaug ketvirtis milijono žmonių visą parą stovėjo eilėje, norėdami pamatyti karalienės Elžbietos II karstą, antradienį pranešė Jungtinės Karalystės vyriausybė, kitą dieną po prašmatnių valstybinių laidotuvių.

Londone prasidėjo Jungtinės Karalystės karalienės Elizabeth II laidotuvių ceremonija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Londone prasidėjo Jungtinės Karalystės karalienės Elizabeth II laidotuvių ceremonija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 11:41 AM

Valstybinės laidotuvės buvo nedarbo diena, jai pasibaigus politinis ir verslo gyvenimas atsinaujino, darbuotojai šalino šiukšles, kurias paliko maždaug milijonas Londono gatves užtvindžiusių žmonių. Tačiau karalius Karolis III ir karališkoji šeima gedės dar septynias dienas, o tai reiškia, kad nebus jokių oficialių renginių po sekinančios savaitės, kurią išgyveno laidotuvėms vadovavęs naujasis suverenas.

Karalienės karstas buvo eksponuojamas nuo trečiadienio iki ankstyvo pirmadienio parlamento Vestminsterio salėje, vienu metu gedintieji turėjo laukti iki 25 valandų. Kultūros sekretorė Michelle Donelan sakė, kad departamentas vis dar „skaičiuoja“, bet manoma jog salėje praėjo iš viso apie 250 tūkst. žmonių.

M. Donelan sakė nežinanti, kiek iš viso išleista valstybinėms laidotuvėms Vestminsterio abatijoje, šimtams aukštų asmenų iš užsienio buvo surengta didžiulė saugumo operacija. Tačiau ji sakė, kad britų visuomenė sutiks, jog „tai buvo gerai išleisti pinigai“. „Matėte šitiek tūkstančių žmonių, nemanau, kad kas nors sakytų, jog mūsų velionė monarchė to nenusipelnė, turint galvoje jos įsipareigojimą ir nesavanaudišką tarnystę, kuriai ji buvo pasišventusi daugiau nei 70 metų“.

Naujoji Didžiosios Britanijos ministrė pirmininkė Liz Truss išskrido dalyvauti Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje vos po kelių valandų, kai per valstybines laidotuves skaitė iš Biblijos. Pakeliui į Niujorką L.Truss gyrė velionei monarchei parodytą meilę bei „didžiulę šilumą“ Karoliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.