NVO: kas keturias sekundes pasaulyje iš bado miršta vienas žmogus

Apskaičiuota, kad kas keturias sekundes nuo bado miršta vienas žmogus, antradienį perspėjo daugiau kaip 200 nevyriausybinių organizacijų (NVO), ragindamos imtis ryžtingų tarptautinių veiksmų, kad „būtų sustabdyta kylanti pasaulinė krizė, grasinanti sukelti badą“.

Jemeno gyventojai renkasi prie labdaros centro lango, kad gautų maisto paketą.<br>Imago stock&amp;people/Scanpix asociatyvi nuotr.
Jemeno gyventojai renkasi prie labdaros centro lango, kad gautų maisto paketą.<br>Imago stock&amp;people/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 12:46 PM

Atvirame laiške pasaulio lyderiams, susirinkusiems Niujorke į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją, 238 organizacijos iš 75 šalių, įskaitant „Oxfam“, „Save the Children“ ir „Plan International“, išreiškė pasipiktinimą sparčiai augančiu bado lygiu.

„Stulbinamas skaičius – 345 mln. – žmonių kenčia nuo didelio bado ir šis skaičius nuo 2019 metų išaugo daugiau nei dvigubai“, – sakoma jų laiške.

„Nepaisant pasaulio lyderių pažadų, kad 21 amžiuje daugiau niekada nebebus bado, Somaliui vėl gresia badas. Pasaulyje 50 mln. žmonių 45 šalyse yra ties bado riba“, – teigia NVO.

Pasak jų, kasdien iš bado miršta 19 700 žmonių, o tai reiškia, kad dėl to kas keturias sekundes miršta vienas žmogus.

„Pasibaisėtina, kad turėdami visas žemės ūkio ir derliaus nuėmimo technologijas, šiandien, 21 amžiuje, vis dar kalbame apie badą“, – pareiškė vienas iš laiško signatarų – Mohanna Ahmedas Ali Eldžabaly iš Jemeno šeimų apsaugos asociacijos.

„Tai nėra tik vienos šalies ar vieno žemyno problema, o badas niekada neturi tik vienos priežasties. Tai susiję su neteisybe visoje žmonijoje“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.