Veždamas paramą rusų okupantams žuvo aktorius Sergejus Puskepalis

Rusijoje, Jaroslavlio srityje antradienį žuvo lietuvių kilmės aktorius bei režisierius Sergejus Puskepalis. Jam buvo 56 m.

S.Puskepalis.<br> Zimin.V.G./Wikipedia nuotr.
S.Puskepalis.<br> Zimin.V.G./Wikipedia nuotr.
Nuotykių dramoje „Metro“ S.Puskepalis įkūnijo gydytoją, gelbstintį į šiurpią avariją patekusius žmones.
Nuotykių dramoje „Metro“ S.Puskepalis įkūnijo gydytoją, gelbstintį į šiurpią avariją patekusius žmones.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 4:39 PM, atnaujinta Sep 20, 2022, 5:28 PM

Vyras su vairuotoju važiavo furgonu, kuris susidūrė su vilkiku. Išvakarėse S.Puskepalis paskelbė video įrašą, kuriame pasakojo, kad veš paramą okupantams, pranešė rbc.ru.

Apie Jaroslavlio F.Volkovo teatro meno vadovo žūtį pranešama ir teatro interneto puslapyje.

Jaroslavlio srities gubernatorius Michailas Jevrajevas žurnalistams pasakojo, kad neseniai matėsi su S.Puskepaliu. „Matėmės su juo dar vakar. Jis, kaip visada, šypsojosi. Labai pozityvus, labai energingas“, – sakė politikas ir režisieriaus mirtį pavadino dideliu praradimu visai šaliai.

Pranešama, kad S.Puskepalis važiavo automobiliu „Ford Transit“, kuris susidūrė su vilkiku. Aktorius ir dar vienas žmogus, vairavęs automobilį, žuvo. Vilkiko vairuotojas patyrė traumas. Autoįvykis įvyko rugsėjo 20 d. apie 11 val. vietos laiku Rostovo rajone.

Furgonu S.Puskepalis su vairuotoju vežė paramą rusų okupantams Ukrainoje. Vaizdo įraše, nufilmuotame prie automobilio, S.Puskepalis kalbėjo: „Rytoj pajudėsim, Specoperacijai [vešim] kamufliažus...“

Save vadino lietuviu

S.Puskepalis gimė 1966-aisiais Kurske, lietuvių geologo Vytauto Puskepalio ir bulgarės iš Padniestrės šeimoje.

Vaikystę praleido Bilibine (Čiukčija). Būdamas 14-os su šeima persikėlė į Saratovą.

Kino aktoriaus karjerą pradėjo 2003-iaisiais epizodiniu vaidmeniu filme „Pasivaikščiojimas“. Po trejų metų sukūrė pagrindinį gyvenimu nepatenkinto anesteziologo vaidmenį juostoje „Paprasti dalykai“.

Už šį vaidmenį „Kinotauro“ ir Karlovi Varų festivaliuose S.Puskepalis pelnė geriausio aktoriaus prizus.

2008-aisiais buvo apdovanotas Rusijos kino premija „Nika“.

S.Puskepalį į aktorystę pastūmėjo Saratovo miesto milicijoje veikęs teatro būrelis, kurį jis pradėjo lankyti būdamas paauglys.

Susižavėjęs vaidyba 15-metis Sergejus įstojo į Saratovo teatro mokyklą.

S.Puskepaliui yra tekę dirbti ir su jaunosios kartos lietuvių aktorėmis Severija Janušauskaite (Timūro Alpatovo TV serialas „Krikštatėvis“) bei Vilma Kutavičiūte (Aleksejaus Učitelio filmas „Aštuntukas“).

Aktorius ne kartą yra pareiškęs, kad save laiko lietuviu. „Mano tėvas, kaip ir dera lietuviui, buvo santūrus, bet emocingas, o motina tiesiog tryško gyvenimo džiaugsmu. Kurio manyje daugiau? Galiu įsiplieksti susidūręs su kvailumu. Visi kiti žmogiški trūkumai pataisomi, bet kvailumas siutina. Ypač kai tokie žmonės užima aukštus postus“, – yra sakęs S.Puskepalis.

Prieš keletą metų aktorius lankėsi Vilniuje. Tuomet jis džiaugėsi, kad sustiprėjo santykiai su giminėmis, gyvenančiais Girkalnyje (Raseinių r.). Šiame miestelyje pas močiutę jis leisdavo vaikystės vasaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.