J. Bidenas paskelbė apie 2,9 mlrd. dolerių kovai su maisto trūkumu pasaulyje

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį paskelbė apie dar 2,9 mlrd. dolerių fondui, kurio tikslas – padėti išspręsti pasaulinį maisto trūkumą, iš dalies sukeltą Rusijos invazijos į grūdus auginančią Ukrainą.

J. Bidenas.<br>AP/Scanpix unotr.
J. Bidenas.<br>AP/Scanpix unotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 6:03 PM

Apie tai J. Bidenas paskelbs savo kalboje Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, pranešė Baltieji rūmai. Tai papildomi pinigai prie šiemet jau skirtos „6,9 mlrd. dolerių JAV vyriausybės pagalbos pasauliniam maisto saugumui sustiprinti“, sakoma pareiškime.

Baltieji rūmai nurodė, kad maisto tiekimas pavojingai sutriko dėl „pandemijos padarinių, didėjančios klimato krizės, augančių energijos ir trąšų kainų bei užsitęsusių konfliktų, įskaitant Rusijos invaziją į Ukrainą“. Sumaištis „sutraukė pasaulines tiekimo grandines ir smarkiai padidino pasaulines maisto kainas“.

Baltųjų rūmų pranešime sakoma, kad papildomi 2,9 mlrd. JAV dolerių „padės išgelbėti gyvybes ir (...) apsaugoti pažeidžiamiausias pasaulio grupes nuo didėjančios pasaulio aprūpinimo maistu krizės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.