Kinija skyrė 24 metų laisvės atėmimo bausmę restorane moteris užpuolusiam vyrui

Moterų grupės užpuolimo barbekiu restorane Kinijoje pagrindinis kaltininkas penktadienį buvo nuteistas kalėti 24 metus byloje, sukėlusioje nacionalines diskusijas dėl smurto lyties pagrindu.

Chen Jizhi ėmė mušti moteris joms atsisakius jo „priekabiavimo“ ankstyvą birželio 10-osios rytą Tangšano mieste į rytus nuo sostinės Pekino.<br>Twitter nuotr.
Chen Jizhi ėmė mušti moteris joms atsisakius jo „priekabiavimo“ ankstyvą birželio 10-osios rytą Tangšano mieste į rytus nuo sostinės Pekino.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 2:12 PM

Chen Jizhi ėmė mušti moteris joms atsisakius jo „priekabiavimo“ ankstyvą birželio 10-osios rytą Tangšano mieste į rytus nuo sostinės Pekino, sakoma teismo pranešime.

Kai moterys pasipriešino, Chen Jizhi ir jo draugai ėmė jas mušti kėdėmis ir buteliais, nurodė teismas. Šios keturios moterys patyrė „lengvus“ sužalojimus.

Valdžios institucijos šį incidentą įvardijo kaip su gaujomis susijusį nusikaltimą, nors išplitus filmuotai užpuolimo medžiagai buvo raginama spręsti smurto prieš moteris problemą.

Internete išplitę rašiniai, kuriuose šis išpuolis apibūdinamas kaip didesnės smurto lyties pagrindu problemos simbolis, buvo cenzūruoti.

Chen Jizhi buvo pripažintas kaltu dėl daugelio nusikaltimų, įskaitant viešosios tvarkos pažeidimą, tyčinį sužalojimą, apiplėšimą ir „grupuotės telkimą“.

27 jo bendrininkams skirtos laisvės atėmimo nuo šešių mėnesių iki 11 metų bausmės.

Moterų teisių aktyvistės teigia, kad smurtas artimoje aplinkoje Kinijoje vis dar plačiai paplitęs ir kad apie jį ne visada pranešama, o žinomos feministės taip pat nuolat susiduria su policijos persekiojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.