Per karalienės Elžbietos II laidotuves surengta policijos operacija įvertinta kaip „didžiulė sėkmė“

Pareigūnė, atsakinga už policijos koordinavimą per karalienės Elžbietos II laidotuves ir nacionalinį gedulą, kaip „didžiulę sėkmę“ apibūdino operaciją „Londono tiltas“.

Daugiau nei 5000 policijos pareigūnų iš visos Jungtinės Karalystės užtikrino saugumą per 10 dienų trukusius iškilmingus renginius, skirtus mirusiai karalienei pagerbti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nei 5000 policijos pareigūnų iš visos Jungtinės Karalystės užtikrino saugumą per 10 dienų trukusius iškilmingus renginius, skirtus mirusiai karalienei pagerbti.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2022, 9:33 AM

Daugiau nei 5000 policijos pareigūnų iš visos Jungtinės Karalystės užtikrino saugumą per 10 dienų trukusius iškilmingus renginius, skirtus mirusiai karalienei pagerbti.

Operacijai „Londono tiltas“ vadovavusi vyriausioji konsteblė Lucy D'Orsi sakė: „Vertinant policiją, manau, tai buvo didžiulė sėkmė. Ši operacija nuo įprastų skyrėsi tuo, kad nebuvo jokio įspėjimo. Operacija prasidėjo tą akimirką, kai sužinojome apie Jos Didenybės mirtį, ir dėl to ji iš esmės skiriasi nuo bet kurios kitos operacijos“.

Pasak L. D'Orsi, dar „per anksti pasakyti“, kiek atsiėjo visa operacija.

Per 10 gedulo dienų buvo pasiųsta apie 650 apsaugos pareigūnų, šaulių ir šarvuotų reagavimo mašinų, daugiau nei 500 išmokytų specialistų paieškos komandų tikrino vietas ir pastatus, kur rinkosi minios.

Taip pat buvo dislokuota daugiau nei 50 policijos šunų, išmokytų aptikti sprogmenis ir šaunamuosius ginklus.

Sostinės policijos operacija karalienės laidotuvių dieną buvo didžiausia iš visų, kada nors surengtų, ir pranoko net tas, kurios buvo surengtos per Londono olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijas 2012 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.