Kanada naikina koronaviruso taisykles atvykstantiesiems

Kanada nuo spalio naikina visus koronaviruso ribojimus atvykstantiesiems. Vyriausybė nepratęs rugsėjo 30 dieną baigsiančio galioti atitinkamo reglamento ir atšauks visus reikalavimus kelionėms, pirmadienį sakė sveikatos ministras Jeanas-Yvesas Duclosas. Iš atvykstančiųjų tada nebus reikalaujama vakcinacijos įrodymo, taip pat nereikės karantinuotis. Naikinama ir testų bei kaukių prievolė.

Koronavirusas, kaukė<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Koronavirusas, kaukė<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 8:30 PM

Kanados sveikatos institucija šį žingsnį argumentavo „modeliniais skaičiavimais, kurie rodo, kad Kanada peržengė omikron potipių BA.4 ir BA.5 sukeltos bangos piką“. Be to, pasiekti aukšti vakcinacijos rodikliai ir sumažėjęs hospitalizacijų skaičius.

„Galime tai padaryti, nes milijonai kanadiečių atsiraitojo rankoves ir pasiskiepijo“, – žurnalistams sakė transporto ministras Omaras Alghabra. Naujosios įvažiavimo taisyklės galios ir jūrų keliu atvykstantiesiems kruizinių laivų keleiviams.

Šiuo metu visi į Kanadą atvykstantys asmenys nuo 12 metų turi pateikti vakcinacijos įrodymą. Kas nėra pasiskiepiję, atvykę privalo atlikti PGR testą ir tada 14 dienų karantinuotis. Lėktuvuose ir traukiniuose galioja kaukių prievolė.

Nepaisant paskelbtų sušvelninimų, sveikatos tarnyba ir toliau pataria dėvėti kokybiškas kaukes, skiepytis ir, esant reikalui, izoliuotis.

Oficialiais vyriausybės duomenimis, 90 proc. vyresnių nei 12 metų kanadiečių yra pasiskiepiję bent du kartus. Apie pusė jau yra gavę stiprinančiąją dozę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.