Meksikoje areštuota žydų sektos narių: kaltinimimuose prekyba žmonėmis ir lytiniai nusikaltimai

Meksikos pareigūnai per reidą areštavo žydų sektos „Lev Tahor“ narių, o vieną trejų metų berniuką sugrąžino iš šios bendruomenės pabėgusiam jo tėvui, antradienį pranešė Izraelis.

Žydų sektos „Lev Tahor“ nariai matomi kartu savo namuose San Chuano La Lagunos kaime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Žydų sektos „Lev Tahor“ nariai matomi kartu savo namuose San Chuano La Lagunos kaime.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-28 09:16

Reidas buvo įvykdytas penktadienį, „Meksikos policijai surinkus įrodymų prieš kelis sektos žmones, įtariamus narkotikų kontrabanda, žaginimu ir kitais“ nusikaltimais, sakoma Izraelio Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Lev Tahor“ buvo įkurta 9-ajame dešimtmetyje, jos nariai praktikuoja ultraortodoksišką judaizmo formą, apimančią reikalavimą moterims dėvėti juodas, visą kūną dengiančias tunikas.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad operacija buvo įvykdyta Tapačuloje Meksikos pietryčiuose, netoli sienos su Gvatemala.

Tarp 26 sulaikytų sektos narių yra Izraelio, Kanados, JAV ir Gvatemalos piliečių, įskaitant du asmenis, įtariamus lytiniais nusikaltimais ir prekyba žmonėmis, sakoma Izraelio ministerijos pareiškime.

Policiją lydėjo „privati izraeliečių komanda“, nurodė ministerija. „Netoliese buvo“ ir Izraelio konsulas, turėjęs užtikrinti, kad su sektos nariais būtų gerai elgiamasi ir kad vaikai nebūtų atskirti nuo savo motinų.

Per operaciją vienas trejų metų berniukas buvo perduotas jo tėvui, prieš kelerius metus pabėgusiam iš sektos. Abu jie pirmadienį atvyko į Izraelį, nurodoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.