Prancūzai pasipiktinę didelėmis kainomis, E. Macrono pensijų reforma: žada rinktis į protestus

Prancūzijos profesinės sąjungos ketvirtadienį paragino rengti streikus visoje šalyje ir protestuoti prieš kylančias kainas bei prezidento Emmanuelio Macrono planuojamą pensijų reformą.

 Protestas Prancūzijoje.<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Protestas Prancūzijoje.<br>SIPA Press/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 9:13 AM

Pagrindinis streiko akcentas bus viešasis transportas ir mokyklos. Iš anksto neįmanoma pasakyti, kokio masto bus streikas. Pavyzdžiui, Paryžiuje metro turėtų veikti be apribojimų, tačiau paskelbta apie autobusų ir priemiestinių traukinių trikdžius. Baiminamasi, kad sutriks ir regioninių traukinių eismas.

Tradiciškai visuotiniai protestai dėl socialinių nuoskaudų Prancūzijoje vyksta rudenį, kai visi grįžta iš vasaros atostogų. Vis dėlto dėl milijardinės pagalbos ir energijos kainų viršutinės ribos infliacija Prancūzijoje šiuo metu yra daug mažesnė nei kitose Europos šalyse.

Pensijų reforma, kuria siekiama pensinį amžių padidinti nuo 62 iki 64 arba 65 metų, kelia daugiau prieštaravimų. Daugeliui prancūzų tai tarsi raudona spalva buliui. Šiuo metu profesinės sąjungos ir opozicija nesutaria dėl protestų prieš valdžią. Profesinės sąjungos rengia demonstracijas ketvirtadienį, o Kairiųjų partija, socialistai ir žalieji paragino protestuoti prieš „brangstantį gyvenimą ir neveiklumą sprendžiant klimato krizę“ spalio 16 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.