G. Meloni: Italija turi stipriau ginti savo interesus

Ateityje Italija vėl bus labiau susitelkusi į savo rūpesčius, pareiškė šios šalies ministre pirmininke ketinanti tapti Giorgia Meloni.

Giorgia Meloni.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Giorgia Meloni.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2022, 5:00 PM

Kraštutinių dešiniųjų politikė tai paskelbė šeštadienį, sakydama pirmąją viešą savo kalbą, mažiau nei prieš savaitę jos kraštutinių dešiniųjų partijai „Italijos broliai“ laimėjus parlamento rinkimus. „Italija turi grįžti pirmiausia vėl ginti savo nacionalinius interesus, – Milane kalbėjo G. Meloni. – Šis pasikeitimas įvyks per ateinančius kelis mėnesius“.

Partijos lyderė pridūrė, jog tai nereiškia neigiamo požiūrio į kitus, bet teigiamą Italijos atžvilgiu. G. Meloni teigė mananti, kad Italija leidžiasi būti valdoma Europos partnerių ir Briuselio ir nėra traktuojama kaip lygiavertė šalis. Tą patį ji pareiškė ir per rinkimų kampaniją. Per rinkimus rugsėjo 25 d. G. Meloni dešiniųjų partijų aljansas laimėjo absoliučią daugumą parlamente, jos partija, kuri laikosi nacionalistinės ir protekcionistinės politikos, pasirodė stipriausiai.

Dabar G. Meloni pareiškė, kad jos požiūris pasitvirtina, nes ir kitos Europos šalys iškelia savo interesus aukščiau Europos Sąjungos interesų. Tai gali būti suprantama kaip kritika Vokietijos vyriausybei, skyrusiai iki 200 mlrd. eurų pagalbos paketą padėti vokiečiams kovoti su energetikos krize. Italijoje tai interpretuojama kaip solidarumo stoka, tai sakė ir buvęs ministras pirmininkas Mario Draghi.

Po rinkimų nakties G. Meloni nesirodė viešumoje ir tvirtino norinti dirbti netrukdoma bei susitelkti į neatidėliotinas problemas. Tikėtina, kad ji gaus prezidento mandatą sudaryti vyriausybę ne anksčiau kaip po kelių savaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.