Burkina Faso chuntos lyderis P.-H. S. Damiba pabėgo iš šalies

Burkina Faso chuntos lyderis sekmadienį sutiko atsistatydinti ir pabėgo iš šalies, pranešė religiniai ir bendruomenių lyderiai, praėjus dviem dienoms po to, kai jaunesnieji karininkai paskelbė apie jo nušalinimą per perversmą, nulėmusį vidaus neramumus ir tarptautinį pasmerkimą.

Burkina Faso chuntos lyderis Paulis-Henri Sandaogo Damiba sutiko atsistatydinti ir pabėgo iš šalies.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Burkina Faso chuntos lyderis Paulis-Henri Sandaogo Damiba sutiko atsistatydinti ir pabėgo iš šalies.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 8:24 AM

Pulkininkas leitenantas Paulis-Henri Sandaogo Damiba „pats pasisiūlė atsistatydinti, kad būtų išvengta konfrontacijos, kuri turėtų rimtų žmogiškųjų ir materialinių pasekmių“, teigiama religinių ir bendruomenių lyderių pareiškime.

Pasak jų, tai įvyko po P.-H. S. Damibos derybų su naujuoju Vakarų Afrikos šalies vadovu pasiskelbusiu kapitonu Ibrahimu Traore.

Pasak diplomatinių šaltinių, nuverstas lyderis, pats atėjęs į valdžią per pučą, įvykdytą sausį, sekmadienį pabėgo į kaimyninio Togo sostinę Lomę.

Vėlai sekmadienį I. Traore pareiškė, kad kariuomenės vadai pritarė jo planams „suaktyvinti“ kovą su Burkina Fasą siaubiančiomis džihadistų grupuotėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?